Kesätöissä Newsecillä: uutta oppia ja kollegoiden tukea

10.1.2019 Eeva Paavilainen

Newsec tarjoaa joka kesä usealle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua Suomen johtavan kiinteistöalan asiantuntijayrityksen monipuoliseen arkeen. Mutta miltä kesätyö Newsecillä näyttää opiskelijoiden näkökulmasta?

Newsecin lähes koko Suomen kattava toimipisteverkosto mahdollistaa kesätyöpestejä eri puolilla maata. Viime kesänä (2018) kesätyöntekijöitä työskenteli niin Helsingissä, Turussa, Oulussa kuin Vaasassakin. Linnea Lappi ja Elias Larsen työskentelivät ostoreskontranhoitajina, ja molemmat kokivat työn monipuolisena mahdollisuutena oppia uutta.

– Newsecillä olen odotetusti oppinut paljon taloushallinnon toiminnoista sekä kiinteistöalasta. Aloittaessani Newsecillä henkilöstölle järjestettiin alv-koulutus, johon myös uudet työntekijät olivat tervetulleita. Koulutus avasi hyvin kiinteistöalaa ja sen verotusta, ja koulutuksen annista on ollut hyötyä työtehtävissäni, kertoo Vaasan yliopistossa laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelmassa opiskeleva Linnea.

Elias Larsen oli hyvin tyytyväinen perehdytykseen Turun toimistolla.

– Onnistuin omaksumaan uudet työtehtäväni ja minulle entuudestaan tuntemattomat järjestelmät hyvin nopeasti kattavan ja asiantuntevan perehdytyksen ansiosta. Kesän edetessä sain entistä enemmän vastuuta, ja sitä kautta opin paljon uutta. Työni ostoreskontranhoitajana oli erittäin mielenkiintoista ja koen, että työpanostani todella arvostetettiin, kiittelee Elias, joka opiskelee kolmatta vuotta kauppatieteitä Vaasan yliopistossa.

Monipuoliset työtehtävät motivoivat

Veeti Härkönen opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa talotekniikan insinööriksi. Hän työskenteli kesän Junior Property Managerin tehtävissä Oulun toimistolla. Kesän aikana Veeti pääsi näkemään käytännön tasolla, miten kiinteistöjä ja niihin liittyviä palvelukokonaisuuksia johdetaan. Kahta samanlaista työpäivää ei kesään mahtunut, vaan päivän kulku saattoi muuttua nopeastikin.

– Työtehtävien kirjo oli hyvin laaja, ja rauhallisempikin työpäivä saattoi muuttua kiireiseksi yhden puhelinsoiton jälkeen. Tein muun muassa vuokrahuoneistojen tarkastuksia, liikekiinteistöjen auditointia, huoneistoremonttien tilauksia sekä muita teknisen isännöitsijän jokapäiväisiä askareita, Veeti kuvailee tehtäviään.

Paljon uutta oppi myös yhtiöhallinnon tiimissä työskennellyt Alexander Saares, joka opiskelee Aalto-yliopistossa rakennetun ympäristön kandipääainetta.

– Pestini alkaessa epäröin hieman, kuinka yhtiöhallinto stemmaa opintojeni kanssa, mutta huomasin hyvin pian olevani aika lailla asian ytimessä. Tehtäviini kuului asiakirjojen laatimista, haltuunottomateriaalin järjestelemistä sekä monenlaisten hakemusten täyttämistä. Työni oli todella monipuolista, ja opin joka päivä uutta, Alexander kertoo.

Arvot eivät ole vain sanahelinää

Kaikkien kesätyöntekijöiden kommenteissa korostuu kuin yhdestä suusta, miten Newsecin arvojen perusta, Passion for Colleagues and Clients, todella näkyy käytännössä.

– Ongelmatilanteita kohdatessani pystyin epäröimättä kääntymään työkavereiden puoleen, sillä apua oli aina tarjolla. Newsecillä työskennellessäni huomasin, kuinka ihmiset todella viihtyvät työssään.
Newsecin Passion for Colleagues and Clients -mentaliteetti ei ole vain sanoja yrityksen kotisivuilla, vaan se todella näkyy arkipäiväisessä toiminnassa, Elias Larsen korostaa.

Alexander Saareksen mietteet ovat samansuuntaisia.

– Tuntui siltä, että oman tiimini lisäksi muutkin olivat valmiita auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin aina tarvittaessa. Yhteen hiileen puhaltaminen taitaakin olla se tärkein avain menestykseen, hän pohtii.

Passion for Colleagues and Clients on hyvä pohja ponnistaa myös tulevaisuuden työtehtäviin.