Newsec mukana ilmastonmuutostalkoissa

23.9.2019 Anna Aaltonen

Tällä viikolla ilmastonmuutosta nostetaan erityisen paljon esille ympäri maailmaa. Tänään maanantaina New Yorkissa pidetään YK:n pääsihteerin kokoon kutsuma ilmastohuippukokous. Perjantaina 27.9. odotetaan suuria ilmastolakkoja myös Suomessa, Fridays For Future -liikkeen kannustamana.

Vastuullisuus ja erityisesti ilmastonmuutoksen vastainen työ näkyy myös Newsecin tekemisissä, keskusteluissa ja tavoitteissa tiuhaan. Kiinteistöt aiheuttavat valtavan osuuden Suomen päästöistä. Pelkästään lämmitykseen menee noin kolmannes käytetystä energiasta. Tarjoamme asiakkaillemme – kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille – monipuolisesti kiinteistöihin liittyviä asiantuntijapalveluita, ja käytännössä kaikilla osa-alueilla voimme edesauttaa päästöjen vähentämisessä tavalla tai toisella.

Konkreettisia esimerkkejä vastuullisuustyöstämme kiinteistöjen parissa ovat kiinteistösalkuille laaditut vastuullisuusohjelmat ja kiinteistöille toteutetut ympäristösertifioinnit. Tekniset isännöitsijämme ehdottavat jatkuvasti energiatehokkuuteen liittyviä toimenpiteitä ja testaavat uusinta teknologiaa muun muassa energian- ja vedenkulutuksen pienentämiseksi. Olemme auttaneet asiakkaitamme myös uusiutuvan energian hankkeissa. Näin kehitämme asiakkaittemme kiinteistökantaa ekologisemmaksi ja samalla hillitsemme ilmastonmuutosta pala palalta, kiinteistö kerrallaan.

Entä me Newsecillä sitten?

Viime syksynä IPCC:n lanseeraaman ilmastoraportin jälkeen monen tietoisuuteen iskostui viimein ilmastonmuutoksen vakavuus. Me Newsecillä reagoimme lanseeraamalla liiketoimintayksiköittäin "Vastuullisuuslupaukset 2019". Tiimit lupasivat kukin kehittää toimintaansa siten, että vastuullisuus kohenee ja näkyy asiakastyössä asti.

Saavutimme myös pääkonttorissamme kymmenen vuoden rajapyykin WWF:n Green Officena. Tämä on tarkoittanut jatkuvia pieniä ja isompia tekoja, jotta henkilöstömme työpäivä voisi olla mahdollisimman ympäristöystävällinen. Esimerkkinä työn tuloksesta HSL palkitsi meidät juuri fiksun työmatkaliikkumisen edelläkulkijana.

Koemme myös, että meillä tulee olla valmius vastata ilmastonmuutoksen haasteeseen asiakkaittemme puolesta. Sustainability & Indoor Air -tiimissämme työskentelee jo kuusi asiantuntijaa ratkaisten näitä ongelmia joka päivä.

Maailma muuttuu pala palalta

Meillä on valtava haaste edessämme, mutta olemme valmiita toimimaan. Kiinteistöt ovat avainroolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä, ja ratkaisut hiilineutraaliin tulevaisuuteen ovat jo olemassa. Otetaan ne käyttöön yhdessä.

Anna Aaltonen vastaa Newsecissä ympäristöasioiden kehittämisestä, ja vetää GreenOffice-tiimiä. Annalla on usean vuoden kokemus vastuullisuusjohtamisesta ja ympäristöystävällisistä rakennuksista. Annan missio on kääntää kiinteistöalan kurssi kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Ota yhteyttä

Anna Aaltonen Sustainability Advisor, Newsec Property Asset Management +358 40 179 3985