Newsecillä ulkomaankomennus voi olla osa työntekijäkokemustasi

”Jos sinulle tarjoutuu mahdollisuus lähteä toiseen maahan komennukselle, tilaisuuteen kannattaa hanakasti tarttua”. Varatoimitusjohtajamme Anna-Liisa Sarasoja tietää, mistä puhuu. Hänelle itselleen avautui tällainen mahdollisuus syksyllä, kun Tanskan organisaatiomme uusi toimitusjohtaja tarvitsi apua.

Millainen oli Anna-Liisan komennus?

Tanskan uusi toimitusjohtaja kysyi kesän lopulla sisäisesti, voisiko joku tulla tukemaan häntä 8 viikoksi uuden organisaation rakentamisessa ja Tanskan organisaatiolle osin uusien newsecläisten ja pohjoismaisten toimintamallien implementoinnissa.

– Koska meillä Suomessa on tehty paljon hyvää työtä toimintaamme kehittäessä, ja olin aikaisemmin urallani työskennellyt Tanskassa ja kokenut sen itselleni hyvin kotoisaksi kulttuuriksi, tiesin, että voisin olla avuksi, Anna-Liisa kertoo.

– Näin etätyöaikaan tämä kuulosti myös houkuttelevalta tilaisuudelta saada uusia virikkeitä arkeen, Anna-Liisa jatkaa.

Työskentely toimitusjohtajan kanssa oli luontevaa, ja hän oli selvästi valmis vastaanottamaan apua. Toimialamme ulkopuolelta tulleena hänellä oli myös paljon uusia näkökulmia tähän yhdessä tehtävään työhön – ajatuksia ja ideoita, joita Anna-Liisa puolestaan pystyy hyödyntämään jatkossa täällä meidän Suomen organisaatiossamme.

Projektia edistettiin määrätietoisesti tiukassa aikataulussa. Sujuvuutta edisti nopea päätöksenteko ja asioiden vieminen käytäntöön hyvinkin nopeasti. ”Ilmapiiri oli avoin ja luottamus niin työntekijöiden ja minun kuin toimitusjohtajan välille rakentui nopeasti lujaksi”, Anna-Liisa kuvailee.

Arkeen tehtiin paljon pieniä parannuksia ja isompia toimintamallien muutoksia. ”Toki tavoitekulttuuriin pääseminen ei tapahdu hetkessä, ja työtä jatketaan arjessa tekojen kautta”, Anna-Liisa sanoo ja jatkaa, ”yhä yhtenäisemmäksi Newseciksi matka on kuitenkin Tanskassa nyt hyvässä vauhdissa”.

6 syytä lähteä komennukselle – näin sinä itse hyödyt kokemuksesta

Komennus ei ainoastaan rikastuta työarkeasi, vaan se tarjoaa aidosti mahdollisuuden kasvattaa osaamispääomaasi tai rakentaa pohjaa omalle urakehityksellesi.

  1. Komennuksella laajennat omaa verkostoasi. Tutustuttuasi toisiin tiedät, kuka missäkin voi sinua auttaa – ja yhtä lailla ketä sinä voit auttaa ja miten. Kynnys olla yhteydessä muiden maiden kollegoihin on paljon matalampi jatkossa.
  2. Näet ja koet erilaisia työskentelytapoja, asiakkuuksia, liiketoiminnan paikallisia piirteitä – mitä työsi koskeekin. Ammennat myös uutta hiljaista tietoa kollegoiltasi, ja oma tietopankkisi kasvaa ja auttaa sinua myös urallasi eteenpäin.
  3. Ulkomaan komennukset mahdollistavat kielitaidon harjoittamisen työajan ulkopuolellakin. Myös elämä ja arki kohdemaassa avautuvat aivan erilaiseksi kokemukseksi kuin vaikkapa lomaillessa.
  4. Uusi ympäristö, projekti ja ihmiset voivat parhaassa tapauksessa olla hyvin energisoivia. Kun irtaannut hetkeksi vakiintuneista rutiineista, valpastut ja havainnoit uutta herkemmin.
  5. Kaikki kohtaamasi uusi antaa omaan työhön vietäväksi parempia käytäntöjä ja konkreettisia ideoita. Parannat, et ainoastaan omaasi, vaan myös kollegoittesi työelämää.
  6. Laajempi oma verkosto = parempi mahdollisuus saada uusia työtilaisuuksia

Newsecin kansainvälinen työyhteisö

Ennen pandemiaa Newsecillä pyöri kaikille työntekijöillemme avoin vaihto-ohjelma, jonka yksi osa on fyysinen työskentely paikan päällä toisessa maaorganisaatiossa. Nyt tämä ohjelma on ollut hetken tauolla, mutta ehdottomasti jatkuu taas, kun se on mahdollista.

Pandemia ei ole kuitenkaan rajoittanut merkittävästi muuten jatkuvaa yhteistyötä eri maaorganisaatioidemme ja osaajiemme välillä. Organisaatiomme on rakentunut siten, että se tukee rajatonta yhteistyötä. Eri yksiköissä ja liiketoiminnoissamme on pohjoismaisia tiimejä, ja kanssakäyminen ulkomaisten kollegoiden kanssa on päivittäistä. Meillä on yhteisiä asiakkuuksia tai tuotamme vaikkapa sisäisiä tukipalveluita yhdessä pohjoismaisena tiiminä.

Tavallista ei kuitenkaan vielä ole, että työntekijämme siirtyy maasta toiseen tekemään projektia tai suorittamaan toimeksiantoa. Ehdottomasti kuitenkin pitäisi – ja tähän aiomme jatkossa yhä enemmän työkavereitamme rohkaista sekä näitä mahdollisuuksia tarjota.

 

 

Kiinnostaako sinua työskentely kiinteistöalalla kansainvälisessä yrityksessä? Käy katsomassa, millaisia työmahdollisuuksia meillä on tällä hetkellä avoinna. Samalla voit tutustua tarkemmin, millainen työyhteisö me olemme.

Halutessasi voit myös verkostoitua varatoimitusjohtamme Anna-Liisan kanssa. Hänet löydät esimerkiksi LinkedIn:stä.