Urakehitys voi Newsecillä olla nopeaa taloushallinnon tehtävissä myös kiinteistötoimialan vasta-alkajana, kuten kävi Niko Koivulalle

13.1.2021

Taloushallinnon tehtävissä Finance Manager & Team Leader -roolissa työskentelevän Niko Koivulan tarina on loistava esimerkki voimakkaasta urakehityksestä. Niko tuli työkaveriksemme Newsecille heinäkuussa 2018 Financial Controller -tehtävään ja parissa vuodessa hän on kasvanut tiiminvetäjäksi laajaan ja vastuulliseen rooliin, ison asiakkuuden pariin.

Uusien ura-askeleiden ottaminen ei aina ole ihan helppoa, kuten eivät ole olleet kaikki Nikon työelämän etapit ylipäänsä. Miten hän päätyi urapolullaan muun muassa maahantuontiliikkeen kokeman talouskriisin sekä laivaluokitusyhtiön kokeman öljykriisin kautta juuri kiinteistökirjanpidon alalle?

Tuulisempien vuosien jälkeen vakaa ja mielenkiintoinen kiinteistöala houkutteli

Niko valmistui taloushallinnon ja rahoituksen tradenomiksi vuonna 2003. Tämän jälkeen hän on rohkeasti ehtinyt tehdä töitä taloushallinnon tehtävissä monella mielenkiintoisella ja harvinaisemmallakin toimialalla.

Niko ehti työskennellä maahantuontiliikkeen talouspäällikkönä neljä vuotta, kunnes alan jouduttua talouskriisin kynsiin hän vaihtoi toimialaa laivaluokituksia ja sertifikaatteja myöntävään yhtiöön. Työ harvinaisella ja mielenkiintoisella alalla, vastuullisessa tehtävässä kesti lähes kolme vuotta, kunnes öljykriisi ravisteli toimialan työtilannetta ja Nikon oli aika jatkaa matkaansa jälleen uuteen. Hän ehti työskennellä myös keskisuuren rakennusliikkeen talouspäällikkönä ennen Newsecille ja kiinteistöalan pariin päätymistään.

Monta erilaista toimialaa nähneenä Niko koki nyt kiinteistöalan houkuttelevana. Ala vaikutti olevan vakaa: vaikka Suomesta myytäisiin yrityksiä pois, kiinteistöjä ei voida pakata ja muuttaa ulkomaille. Näin ollen alan työllisyys Suomessa voi hyvin myös tulevaisuudessa. Ammatillisesta näkökulmasta Nikoa houkutteli myös kiinteistöalan mahdollisuudet syventyä yhden alan syvälliseen ymmärtämiseen ja osaamisen kehittämiseen taloushallinnon tehtävissä pitkää tähtäintä silmällä pitäen.

”Vaihdettuani toimialaa monta kertaa, en kokenut olevani minkään yhden alan syvällinen tuntija. Niinpä minun teki ammatillisesti mieli jotakin pidempiaikaista, johon keskittyä. Myös muutaman kerran yt-neuvottelut kokeneena halusin alalle, joka on vakaa. Mietin, jos en joutuisikaan pohtimaan iltaisin, onkohan puolen vuoden päästä työtilanne edelleen tolallaan,” Niko kuvailee vuoden 2018 aikaisia ajatuksiaan juuri ennen Newsecille siirtymistään.

Niko Koivula Newsec

Loistavan asenteen omaavalle tarjottiin heti isompia saappaita taloushallinnon tehtävissä

Pienemmissä yrityksissä vietetyt vuodet olivat totuttaneet Nikon arkeen, jossa näkyvyys pidemmälle tulevaisuuteen ei aina ollut kovin selkeä. Nyt päädyttyään Newsecille asiakastiimiin Controlleriksi, vakaan ja henkilöstöltään Nikon aiempia työpaikkoja isomman yrityksen arki tuntui heti mieluisalta.

”Huomasin pitäväni isossa yrityksessä erityisesti siitä, että päätöksiä tehdään pitkällä tähtäimellä. Tällaisessa ympäristössä töitä saa tehdä keskittyen omaan vastuualueeseen ja tehden siinä parhaansa. Sain myös luoda itsenäisesti rutiineja omalle työlleni ja minulla oli heti paljon vaikutusmahdollisuuksia omaa työtäni koskien”, Niko kertoo.

Niko kuvailee itseään tekijänä tunnolliseksi ja vastuulliseksi siitä, mitä tekee. Hyvä asenne onkin varmasti toiminut vahvana eteenpäin vievänä moottorina hänen urakehityksessään.

”Koskaan ei tulisi mieleen sanoa, että jokin asia meni pieleen ja se oli jonkun toisen syytä. Niissä hommissa, joita olen mukana tekemässä, olen aina ottanut tekemisestäni täyden vastuun”, Niko kuvailee.

Newsecillä loistavan asenteen omaavalle Nikolle tarjottiinkin hyvin pian isompia saappaita tiimiesimiehen siirtyessä uusiin haasteisiin. Niko oli nyt päätöksen edessä, ottaisiko vastaan oman tiiminsä esimiestehtävät.

Urakehitys oman tiimin esimiesrooliin oli innostava, mutta myös askarruttava haaste

Tarjolla oli siis esimiesrooli samassa tiimissä, johon hän oli hetki sitten päätynyt Controllerin tehtävään. Niko mietti, mitä tiimiläiset ajattelisivat hänen vaihtaessaan roolia tiimin sisällä. Muuttuisivatko työkavereiden kanssa heitetty huumori ja yhteistyö jotenkin urakehityksen myötä? Niko mietti myös, miten hän onnistuisi esimerkiksi kehityskeskustelujen pitämisessä ja tiimin esimiehenä yleensä. Tehtävässä kun olisi iso vastuu.

”Pyysin viikonlopun yli miettimisaikaa ja juttelin asiasta myös kotona. Vaimoni kannusti ottamaan tarjotun tehtävän vastaan ja tekihän minun tietenkin mieli se ottaa. Silti jouduin asiaa tarkoin punnitsemaan. Mietitytti, että vaikka olin ollut talouspäällikkönä pienessä yhtiössä, tämä olisi ihan uudenlainen, iso vastuu”, Niko kuvailee.

Päätös oli kuitenkin viikonlopun aikana tehty. Kun asiasta oli määrä kertoa tiimiläisille, Nikon pulssi tuntui kohoavan. Tiimiläiset ottivat kuitenkin uutisen vastaan hyvillä mielin. Niko pyysi työkavereita pieneen juttutuokioon yksi kerrallaan ja kysyi jokaisen toiveista omaa rooliaan ja jatkoa ajatellen.

”Haluan toimia esimiestehtävässä keskustelevalla tyylillä. En ole koskaan tykännyt ajatuksesta, että minulla olisi alaisia. Niinpä olen edelleen osa tiimiä, mutta minun vastuullani on vain luoda tiimilleni hyvät mahdollisuudet työn tekemiseen ja siinä onnistumiseen”, Niko sanoo.

Niko sanookin, että esimiestehtävä ei ole hänelle sinänsä itseisarvoinen, vaan hän tykkää tiimin esimiehenä toimimisesta juuri muiden työn tukemisen näkökulmasta.

Inhimillisessä ja vahvassa organisaatiossa ihmisten hyvinvointi on tärkeällä sijalla

Tulevaisuudessa Niko haluaa keskittyä taloushallinnon tehtävien ohella entistäkin vahvemmin esimiestyöhön ja sen tekemiseen entistä paremmin. Hänen mukaansa Newsecillä se on mahdollista, koska yritys elää arvojensa mukaan.

”Täällä johtamiseen ja työntekijöiden hyvinvointiin todella panostetaan. Esimerkiksi Passion for colleagues arvona ei jää vain sananhelinäksi, vaan sen mukaisesti toimitaan arjessa. Muun muassa rekrytoinneissa oikean asenteen omaava tyyppi on vahvoilla, vaikka toisaalla olisikin hitusen kovempaa kokemusta tarjolla, mutta ilman sitä oikeanlaista kemiaa. Tästä kertoo esimerkiksi se, että omassa tiimissäni ikähaitari on jopa kymmeniä vuosia ja porukassa on monessa eri uravaiheessa olevia osaajia”, Niko kuvailee.

”Tiimissämme vallitsee loistava yhteishenki ja kaikilla on keskenään erittäin hyvät välit. Töihin on joka päivä kiva tulla, kun täällä on kivat ihmiset vastassa. Tiimiin voi luottaa, kun siinä on luotettavia, osaavia ja tunnollisia ihmisiä”, hän hymyilee.

Eikö Nikon tiimi kuulostakin aika hyvältä työporukalta? Tähän joukkoon haetaan juuri nyt osaajia taloushallinnon tehtäviin! Lue lisää ja tule meille töihin!