Rakennuttamisen kesätyöntekijänä Newsecillä

10.9.2021

Construction Management -tiimin kesätyöntekijämme Juho Saranpää on työskennellyt heinäkuun aikana muun muassa saneerausprojektin työmaavalvonnan ja kilpailutuksien parissa. Projekteissa tehdään yhteistyötä monien osapuolten kanssa, mutta Newsec saa pisteitä itsenäisyydestä ja joustavuudesta.

Olen Juho Saranpää ja toimin Newsecillä Construction Management-tiimin kesätyöntekijänä. Tämä blogikirjoitus on viimeinen osa kolmiosaista sarjaa, jossa kerron kokemuksistani kesätyöntekijänä Newsecillä. Tässä viimeisessä osassa esitän yhteenvedon kuluneesta kesästä Newsecillä.

Kesän hiljalleen vaihtuessa syksyyn alkavat myös minun kesätyöni Newsecillä lähenemään päätöstään. Nämä kesän kolme kuukautta ovat kuluneet nopeasti uutta oppien, eikä vielä ainakaan työtehtävät rakennutustiimissä ole alkaneet kyllästyttämään. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin aika palata takaisin koulunpenkille.

Kesätyöt Newsecillä ovat olleet minulle ehdottomasti positiivinen kokemus. Vaikka tämän työn työpaikkailmoitus ja myöhemmin työhaastattelu olivat kattavia, en silti täysin tiennyt millaista työskentely tulisi olemaan rakennuttamisen työtehtävissä. Tämä monille muillekin kesätyöntekijöille tuttu tilanne hieman jännitti keväällä, sillä edessä oli täysin uudet työtehtävät uudessa organisaatiossa.

Katsoessani nyt alkuperäistä työpaikkailmoitusta pystyn toteamaan siinä mainittujen työtehtävien vastaavan hyvin kesän aikana tekemiäni työtehtäviä. Olen päässyt olemaan mukana rakennuttamisen eri vaiheissa ja työskentelemään erityyppisissä hankkeissa. Näiden avulla on ollut mielenkiintoista päästä sisään rakennuttamisen toimialaan. Lisäksi olen samalla päässyt näkemään Newsecin kautta muita kiinteistöalan toimintoja kuten kiinteistöjohtaminen ja vuokraus, joiden kanssa rakennuttamisen tiimi työskentelee läheisesti. Tästä rakentamisen ja kiinteistöalan yhteispelistä oppiminen oli yksi seikka, joka houkutteli minut kesätyöntekijäksi Newsecille.

Käytännön työskentelytavat rakennuttajana ovat olleet myös minulle positiivinen yllätys. Aiemmin olin työskennellyt kellokorttimaisesti samassa paikassa päivästä toiseen, mutta tänä kesänä työni on ollut paljon aikaisempaa itsenäisempää ja joustavampaa. Olen saanut itse paljon vastuuta työskentelyni aikatauluttamisesta. Hybridimalli työskentelystä, mikä on pitänyt sisällään työmaakäynnit kohteilla ja paperityöt kotitoimistolla, on sopinut minulle hyvin. Tämän lisäksi Newsecillä käytössä olevat päivittäisten työaikojen liukuma ja tuntisaldopankki ovat lisänneet joustavuutta työskentelyyn.

Covid-19 tilanteesta johtuen jäin kuitenkin hieman kaipaamaan normaalin konttoriarjen yhteisöllisyyttä. Suurimman osan henkilöstöstä tehdessä etätöitä olen ollut aktiivisesti tekemisissä vain niiden avainhenkilöiden kanssa, joiden projekteissa olen mukana. Olisi ollut ehdottomasti mahtavaa päästä tutustumaan paremmin myös muihin Newsecin työntekijöihin. Samalla olisin varmasti oppinut vielä lisää muista Newsecin tarjoamista palvelualoista.

Tästä huolimatta voin kyllä ehdottomasti kehua Newsecin organisaatiokulttuuria. Kollegani ovat olleet aivan huipputyyppejä, ja minut on otettu hyvin mukaan työporukkaan. Rakennuttamistiimille oli hyvin informoitu ennen kesän alkua uuden kesätyöntekijän saapumisesta, sekä minulle oli etukäteen katsottu jo mahdollisia työtehtäviä. En saanut kokea kesän aikana minkäänlaista alemmuutta kesätyöntekijän roolista, vaan minua kohdeltiin asianmukaisesti uraa aloittelevana asiantuntijana. Nämä kokemukset lunastivat työpaikkailmoituksessa olleet lupaukset yrityksen arvoista ja organisaatiokulttuurista.

Onnistuneen kesätyön aineksina olivat siis Newsecin rakennuttamistiimissä mieleiset työtehtävät, työskentelytavat ja organisaatiokulttuuri. Näistä syistä voinkin ehdottomasti suositella kesätöitä Newsecillä myös muille opiskelijoille. Lopuksi onkin aika kiittää mahtavia kollegoita ja Newseciä tästä kesästä. Palaan syyskuun alkaessa takaisin opintojeni pariin, mutta Newsec pysyy jatkossakin mielessä vahvana kandidaattina tulevien työtehtävien osalta.

Juho Saranpää