Arvokiinteistö myytiin Helsingissä Erottajankadulla

Newsec kaupassa myyjän neuvonantajana

11.10.2018

Helsingin ydinkeskustassa, osoitteessa Erottajankatu 2 sijaitseva arvokiinteistö vaihtoi omistajaa. Myyjänä toimi kaksi rakennusliikkeen konkurssipesään kuuluvaa asunto-osakeyhtiötä, ja ostaja oli kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö.

Kiinteistö koostuu kahdesta suojellusta, yhteenrakennetusta toimistorakennuksesta, joiden bruttoala on yhteensä noin 10 000 neliötä. Henkivakuutusyhtiö Kaleva rakennutti kohteet alun perin liike- ja asuintaloiksi 1800–1900-lukujen taitteessa. Kiinteistössä asui lukuisia aikansa merkittäviä liike- ja kulttuurielämän henkilöitä, kuten Aino Ackté ja Amos Andersson. Suomen valtion omistuksessa ja pääosin virastokäytössä kohde ehti olla lähes sata vuotta, ja muun muassa korkeimman hallinto-oikeuden ensimmäinen virkahuoneisto sijaitsi kiinteistössä Suomen itsenäistymisen jälkeen. Tällä hetkellä tyhjillään olevan kiinteistön pitkäaikaisin käyttäjä oli Tullihallitus ja viimeisin vuokralainen sisäministeriö.

Myyjänä toimivat Lapis Rakennus Oy:n konkurssipesään kuuluvat kaksi asunto-osakeyhtiötä As. Oy Helsingin Dianapuisto ja As. Oy Helsingin Yrjönkulma, joiden selvitysmies on KHT-tilintarkastaja, vanhempi lakimies Aarni Oksanen Asianajotoimisto Magnusson Oy:stä. Kiinteistön osti BlackRock Real Assetsin hallinnoima rahasto.

– Olen iloinen siitä, että Erottajan arvokiinteistö on löytänyt uuden omistajan. Suunnittelimme ja toteutimme myyntiprosessin joka vaiheen erityisen huolellisesti, ja olen tyytyväinen kaupan toteutukseen. Emme olisi onnistuneet tavoitteessamme ilman poikkeuksellisen hyvin sujunutta yhteistyötä Newsecin, velkojien ja Pirkanmaan ulosottoviraston kanssa, kertoo Aarni Oksanen Asianajotoimisto Magnusson Oy:stä.

Newsec toimi kaupassa myyjän neuvonantajana.

– Järjestimme laajan tarjouskilpailun historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävästä arvokiinteistöstä. Kaupasta teki erityisen myös pakkorealisointiprosessi, jonka selvittäminen ulkomaalaiselle ostajalle toi kauppaan oman mausteensa. Toteutus sujui kuitenkin hienosti Magnussonin ammattilaisten kanssa, toteaa Kalle Jaskara Newsecistä.

Lisätietoja:
Kalle Jaskara
Senior Advisor Commercial Brokerage, MRICS, Partner
Newsec
+358 50 324 0404
kalle.jaskara@newsec.fi

Aarni Oksanen
KHT-tilintarkastaja, vanhempi lakimies
Asianajotoimisto Magnusson Oy
+358 40 735 1234
aarni.oksanen@magnussonlaw.com

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – tarjoaa kattavan palveluvalikoiman kiinteistöarvioinnin, kiinteistöjohtamisen ja kaupankäynnin aloilta niin kiinteistöjen omistajille, sijoittajille kuin käyttäjillekin. Yhtiö on perustettu vuonna 1994 ja on yksityisten partnereiden omistama. Konsernilla on 41 toimistoa seitsemässä maassa Pohjois-Euroopassa ja 1 800 työntekijää, joista yli 400 Suomessa. Vuonna 2018 yhtiö avasi toimiston Lontoossa palvellakseen entistä paremmin Pohjoismaista ja Baltiasta kiinnostuneita kansainvälisiä sijoittajia. Joka vuosi Newsec toteuttaa menestyksekkäästi tuhansia toimeksiantoja ja hallinnoi yli 5 300 kiinteistöä. Lue lisää: www.newsec.fi

Magnusson on kansainvälinen liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto, jolla on toimistot Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa, Baltian maissa ja Venäjällä. Yli 200 lakimiehen tiimimme on erikoistunut tuottamaan lisäarvoa asiakkaillemme ja ratkaisemaan vaativimmatkin toimeksiannot tehokkaasti ja innovatiivisesti. Erityisosaamistamme ovat yrityskaupat ja yritysjärjestelyt, oikeudenkäynnit ja välimiesmenettelyt, insolvenssioikeus, kiinteistöoikeus, työoikeus ja teknologiaoikeus. Toimistomme ja asiantuntijoidemme suositukset löydät alan julkaisuista Chambers Europe ja Legal 500 EMEA. Lue lisää: www.magnussonlaw.com