Invalidisäätiö myi ainutlaatuisen asuinkehityskohteen Helsingin Ruskeasuolta Lehto Asunnot Oy:lle

27.1.2021

Newsec toimi myyjän kaupallisena neuvonantajana kaupassa, jossa Invalidisäätiö myi Helsingin Ruskeasuolla, Keskuspuiston laidalla Tenholantie 12:ssa sijaitsevan ainutlaatuisen asuinkehityshankkeen Lehto Asunnot Oy:lle.

Kohde sisältää yhteensä 10 720 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta, joka jakautuu purettavan, vuonna 1974 valmistuneen rakennuksen tilalle rakennettaviin kolmeen uuteen asuinkerrostaloon ja vuonna 1943 valmistuneeseen asuntolarakennukseen, joka voidaan muuttaa asuinhuoneistoiksi. Invalidisäätiö jää kaupan jälkeen kohteeseen vuokralaiseksi vuoden 2021 loppuun asti.

Kauppa on jatkoa joulukuussa 2020 Invalidisäätiön toteuttamalle Tenholantie 10:ssä sijaitsevan sairaala- ja hoivakiinteistön kaupalle. Newsec toimi myyjän kaupallisena neuvonantajana molempien kiinteistöjen lähes samanaikaisten myyntiprosessien valmistelussa, yhteensovittamisessa ja toteuttamisessa, minkä tavoitteena oli saavuttaa paras kaupallinen lopputulos Invalidisäätiölle. Myyjän juridisena neuvonantajana toimi Asianajotoimisto Krogerus.

- Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan lopputulokseen ja siihen, että kohteen uudella omistajalla on erinomaiset edellytykset hyödyntää ainutlaatuista Ruskeasuolla sijaitsevaa tonttia nykyisen kaavan mukaiseen rakentamiseen. Kiinteistöomistus ei ole Invalidisäätiön ydintoimintaa ja tämä kauppa luo meille osaltaan aivan uudenlaisen mahdollisuuden strategiamme pitkäjänteiseen toteuttamiseen tukea tarvitsevien ja osatyökykyisten henkilöiden auttamiseksi kohti työllistymistä ja osallisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa, sanoo Invalidisäätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti.

- Haluan kiittää omasta puolestani Newseciä ja Invalidisäätiötä nopeasta ja hyvästä yhteistyöstä. Tulemme rakentamaan laadukkaita ja haluttuja asuntoja keskeiselle sijainnille Helsingin keskuspuiston ja hyvien kulkuyhteyksien päähän, toteaa Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö Jussi Rantanen.

Lisätiedot:
Rikumatti Forsberg
Director, Capital Markets, Newsec Advisory Finland
Puh: +358 50 594 1722
email: rikumatti.forsberg@newsec.fi