Invalidisäätiö myi merkittävän sairaala- ja hoivakiinteistön Helsingin Ruskeasuolta erikoissijoitusrahasto eQ hoivakiinteistöille

21.12.2020

Invalidisäätiö on myynyt Helsingin Ruskeasuolla osoitteessa Tenholantie 10 sijaitsevan merkittävän sairaala- ja hoivakiinteistön Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöille. Kohde on alun perin rakennettu vuosina 1941 - 1943 talvisodan veteraanien kuntouttamista varten.  Kohdetta on sittemmin useasti laajennettu ja sen tiloja on modernisoitu nykyajan terveydenhuollon tarpeita vastaaviksi ja myös kahden hoivakodin käyttöön.

Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on n. 21,600 m2 ja kohteen nykyinen vuokralaiskanta koostuu useista johtavista terveys- ja hoiva-alan toimijoista kuten mm. HUS, Orton, Esperi Care ja Tutoris.

- Olen tyytyväinen, että Tenholantien historiallisestikin arvokkaan kiinteistön uudella omistajalla on erinomaiset edellytykset ja resurssit kehittää kiinteistökokonaisuutta erityisesti terveys- ja hoiva-alojen tarpeisiin ja kiitän lämpimästi neuvonantajiamme tässä projektissa. Invalidisäätiö jatkaa tästä eteenpäin vaikuttavaa työtään kouluttamalla, kuntouttamalla ja valmentamalla tukea tarvitsevia ihmisiä työelämään ja osaksi suomalaista yhteiskuntaa, Invalidisäätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti kertoo.

- Sijoitamme pääasiassa hoiva-, koulutus- ja terveyspalvelukiinteistöihin, ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla. Tulemme jatkamaan tämän historiallisen arvokkaan ja monikäyttöisen terveyspalvelukohteen kehittämistä yhdessä kohteen käyttäjien kanssa. Kiitämme Invalidisäätiötä ja Newseciä sujuvasta prosessista, kertoo eQ:n sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

Newsec toimi kaupassa myyjän kaupallisena neuvonantajana. Myyjän juridisena neuvonantajana toimi Asianajotoimisto Krogerus.

Lisätiedot:
Rikumatti Forsberg
Director, Capital Markets, Newsec Advisory Finland
Puh: +358 50 594 1722
Email: rikumatti.forsberg@newsec.fi