Kiinteistöala hyötyy digitalisaatiosta ja datan kehittämisestä

Kiinteistöala hyötyy digitalisaatiosta ja datan kehittämisestä

15.10.2018

Kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsec on viime aikoina panostanut voimakkaasti digitaalisten palveluiden ja data-analytiikan kehittämiseen. Taustalla on ajatus tarjota asiakkaille parempia palveluita ja tarkempaa markkinadataa, mutta samalla viedä eteenpäin koko kiinteistöalan digitalisaatiota.

Kuten monessa muussakin teknologiseen kehitykseen liittyvässä, myös sysäys digitaalisten palveluiden kehittämiseen tulee usein alan ulkopuolelta.

– Aikaisemmin mallia kehittymiseen otettiin muilta kilpailijoita, nyt näkökenttä on laajentunut ja mallia otetaan muilta aloilta. Kiinteistöalalla ollaan varmasti hieman jäljessä digitalisoitumisessa, jos verrataan esimerkiksi pankkialaan, joka on ollut aiemmin hyvin konservatiivinen, toteaa Olli-Pekka Mustonen, Head of Research, Newsec Advisory in Finland.

Tarkempaa dataa nopeammin
Newsec on viimeisen vuoden aikana rekrytoinut osaamista data-analytiikan ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Kehitystiimiin kuuluvat Olli-Pekka Mustosen lisäksi Newsec Advisory in Finlandin Kauri Melakari, Head of Data Science, sekä Newsec Property Asset Management in Finlandin Antti Huhta, Head of Digitalization and Research, ja Lauri Pulkka, Managing Research and Digitalization.

Tähänkin mennessä Newsec on tarjonnut asiakkailleen suuren määrän hyödynnettävää markkinadataa, mutta kehitystyön myötä datan tuottaminen nopeutuu ja monipuolistuu. Yhtenäisemmästä datasta voidaan poimia sellaista aineistoa ja yhdistellä tunnuslukuja, jotka eivät vielä tällä hetkellä ole edes tiedossa.

– Tällä hetkellä tärkeimmät kehityskohteemme ovat datan tuottamisessa ja keräämisessä. Tavoitteemme on tarjota uusia palveluita, jotka taas tuottavat lisäarvoa asiakkaalle, Olli-Pekka Mustonen toteaa.

Innovatiivisuuteen kannustetaan
Newsecin henkilöstö ja asiakkaat on otettu vahvasti mukaan ideoimaan ja kehittämään digitaalisia palveluita ja tehokkaampia toimintatapoja. Tässä areenana toimivat henkilöstölle Innovation Lab -työpajat, joihin kuka tahansa Newsecistä voi tuoda ideansa tarkasteltavaksi ja edelleen kehitettäväksi. Asiakkaiden kanssa innovoidaan uusia palveluita Customer Innovation Labeissa. Tavoitteena on päästä tilanteeseen, jossa digitaalisaatio ja uudet palvelut ovat kiinteistöalalla arkipäivää.

Kuuntele myös Newsecin We Talk Cities -podcast digitalisaatiosta!

Lisätietoja:
Olli-Pekka Mustonen
Head of Research, Newsec
Puh. 044 522 2693
olli-pekka.mustonen@newsec.fi

Kauri Melakari
Head of Data Science, Newsec
Puh. 040 359 3217
kauri.melakari@newsec.fi