Kiinteistöjen vaikutus ilmastonmuutoksen torjunnassa

Kiinteistöt tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa

15.10.2018

IPCC (Internationl Panel on Climate Change) julkaisi viime viikolla ilmastoraportin, jossa esitettiin kaksi tulevaisuusskenaariota maapallon keskilämpötilan noususta: 1,5 asteen ja 2 asteen. Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi, että nyt on viimeinen hetki tarttua toimeen ja tehdä todeksi päästötön tulevaisuus lapsillemme. Kiinteistöjen rooli on siinä erittäin tärkeä.

Rakennettu ympäristö kuluttaa noin 40 prosenttia energiasta ja tuottaa noin 40 prosenttia hiilidioksidipäästöistä Suomessa. Kiinteistöjen päästöistä 80–90 prosenttia syntyy käytön aikana. Mutta tästä päästään hyviin uutisiin. Kiinteistöjen ekotehokkuuden kehittäminen on jo arkipäivää. Tekniset ratkaisut ovat olemassa, ne on vain otettava käyttöön.

Mistä liikkeelle?
Kiinteistöjen ympäristövaikutusten pienentäminen on varmasti ensimmäisiä toimenpiteitä, joita tullaan ottamaan laajamittaisemmin käyttöön ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kiinteistön omistajan roolissa voi tuntua haasteelliselta, mistä lähteä liikkeelle. Asioita tehdään jo, mutta mihin tulisi keskittyä? Me Newsecissä autamme sinua!

Newsecissä on panostettu ympäristötehokkuuden ja vastuullisuuden kehittämiseen. Kuuden hengen Sustainability & Indoor Air -tiimin motivaatio on aidosti ratkaisukeskeisessä työssä. Laadimme vastuullisuusstrategiasi vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia. Newsec on Suomessa yli 400 ja Pohjoismaissa yli 1 800 kiinteistöammattilaisen organisaatio, joka seuraa, tutkii ja testaa jatkuvasti uusimpia ratkaisuja ekotehokkuuden kehittämiseen kiinteistöissä. Me poimimme uusimmat trendit ja tekniikat ja sovellamme ne sinun vastuullisuusstrategiasi mukaisiksi.

Kuten Sitran johtaja Mari Pantsar haastattelussa totesi, tulevaisuus toimenpiteiden jälkeen näyttää paremmalta: syömme terveellisemmin, liikumme enemmän, olemme yhteisöllisempiä. Tervemenoa fossiilinen aikakausi, me olemme valmiita tulevaisuuteen!

Mutta aloitetaan talkoot nopeasti!

Lisätietoja kiinteistöjen ekotehokkuuden parantamisesta:

Silja Nopanen
Senior Manager & Team Leader, Sustainability
Newsec
+358 50 465 5789
silja.nopanen@newsec.fi

Anna Aaltonen
Sustainability Advisor
Newsec
+358 40 179 3985
anna.aaltonen@newsec.fi