Newsec ja OP Kiinteistösijoitus jatkavat pitkää yhteistyötään

14.12.2021

Newsec Property Asset Management ja OP Kiinteistösijoitus ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen, jolla yritykset jatkavat pitkää, lähes kymmenen vuotta kestänyttä yhteistyötään OP:n sijoituskiinteistöjen manageerauksen osalta. Molemmat osapuolet ovat kasvaneet yhteisen matkan aikana merkittävästi. Yhteistyön pohjana on ollut luottamus ja aito kumppanuus, jossa istutaan samalla puolella pöytää.

Yhteistyö käynnistyi heinäkuussa 2012, jolloin Newsec valikoitui kiinteistöjen manageerauspalveluiden tuottajaksi laajan kilpailutuksen jälkeen. Tuolloin tehty pääsopimus keskittyi tekniseen manageeraukseen ja salkussa olleet sijoituskiinteistöt olivat pääasiallisesti toimitilakohteita.

”Halusimme kilpailutuksen kautta löytää jotain uutta ja raikasta näkökulmaa kohteiden tekniseen ylläpitoon. Meille oli myös alusta saakka tärkeää, että olemme palveluntuottajalle merkittävän kokoinen asiakas”, muistelee OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.

Yhteistyö laajeni melko nopeasti – jo vuonna 2013 Newsecin vastuulle siirtyivät myös yhtiöhallinnon palvelut. Tänä päivänä Newsec tuottaa OP Kiinteistösijoituksen eri yhtiöille ja rahastoille kattavasti kaikki sijoituskiinteistöjen manageerauksen, vuokra- ja taloushallinnon, vuokrauksen ja tilamarkkinoinnin palvelut sekä asuntoasiakkaita palvelevan Kodisto-portaalin. Newsec tarjoaa myös useita hyvään sisäilmaan, korjausten projektijohtoon ja vastuullisuusraportointiin liittyviä palveluita. OP Kiinteistösijoituksen kasvavassa kiinteistösalkussa on tänä päivänä satoja toimitiloja ja lisäksi reilut 6000 asuntoa.

Kaikkiaan Newsecin tiimissä OP:n asiakkuuden kanssa tekee tänä päivänä töitä noin 60 henkilöä, joiden työtä koordinoi ja kipparoi asiakkaan suuntaan Key Account Manager Toni Mäkinen.

Asuntopaino voimistunut

Vuonna 2012 asuntojen osuus sijoitussalkussa oli lähellä nollaa.

”Asuntoihin sijoittava OP-Vuokratuotto oli tuolloin vasta pilkkeenä silmäkulmassa, mutta asuntojen paino on kasvanut koko ajan”, toteaa asuntoihin sijoittavan OP-Vuokratuoton salkunhoitaja Antero Tenhunen.

Asuntojen paino OP Kiinteistösijoituksen sijoituskiinteistöjen joukossa on kasvanut tasaisesti ja niiden osuus kokonaisuudesta on nykyään jo yli 40 prosenttia.

Keskeinen osa asuntosalkun manageerausta ovat tehokas vuokrausprosessi ja vuokrien oikea hinnoittelu.  

”Vuokrat ja käyttöasteet kulkevat käsi kädessä. Vuokratasomme suhteessa sijaintiin ovat tavoitteelliset, mutta eivät aivan korkeimmat mahdolliset. Näin on saatu pidettyä käyttöasteet korkeina ja vaihtuvuus kohtalaisena. Nämä ovat keskeisiä seuraamiamme onnistumisen mittareita ja näissä on onnistuttu hyvin moniin kilpailijoihin verrattuna”, Antero Tenhunen sanoo.

Asuntosalkun hyvä hoito oli myös keskeinen ansio siinä, että OP Kiinteistösijoitus halusi jatkaa yhteistyötään Newsecin kanssa uudelle sopimuskaudelle, joka alkaa vuoden 2022 alusta.

”Iso painoarvo yhteistyön jatkolle oli sillä yhteisellä työllä, jota olemme menestyksellisesti asuntoliiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa tehneet”, Mäkiaho toteaa. 

Nopea reagointi tärkeää

OP Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki on keskeinen yhteyshenkilö Newsecin suuntaan. Hänen suuntaansa tärkeitä ovat asiakkuutta hoitavat Newsecin avainhenkilöt.

”Alusta alkaen olemme onnistuneet henkilövalinnoissa ja se on antanut vahvan pohjan mistä ponnistaa eteenpäin”, Puromäki kertoo.

Puromäki korostaa myös yhteistyön sujuvuutta ja lyhyitä vasteaikoja.

”Nopea reagointi on tärkeää. Asiakkaan pitää tulla kuulluksi”, Puromäki sanoo.

Hän arvostaa hyvää keskusteluyhteyttä ja aitoa halua löytää eri tilanteissa ratkaisut.

Kolmanneksi Puromäki nostaa esiin mahdollisuuden saada myös varsinaisen runkosopimuksen ulkopuolisia lisäpalveluita.

”Arvostan sitä, että Newsec on investoinut esimerkiksi hyvän sisäilman ja vastuullisuuden palveluiden kehittämiseen. Myös Newsecin kanssa tekemämme vastuullisuusraportti on erittäin laadukas.”

Asiakaspalautteen ja hyvän vuokralaiskokemuksen merkitys on äärimmäisen tärkeää, oli kyse sitten asunto- tai toimitilakohteista. Sitä myös mitataan jatkuvasti koko salkun ja yksittäisen kohteen tasolla, mutta myös vapaata palautetta käydään läpi kuukausittain.  

”Palautteesta nousee esiin konkreettisia kehitysajatuksia, joita voidaan toteuttaa nopeasti”, toteaa Antero Tenhunen.

Kasvua yhdessä

Newsecin aluetoimistojen verkosto on kasvanut tasaisesti kuluneen vuosikymmenen aikana. Nyt Newsecin 13 aluetoimistoilla työskentelee jo yli 100 henkilöä.

”OPKS-asiakkuudella on ollut merkittävä vaikutus paikallistoimistojemme verkoston kasvulle. Kiinteistöpäälliköiden päätehtävä ei ole autolla ajaminen, ja tästä johtuen tavoitteenamme on aina toimia mahdollisimman paikallisesti lähellä asiakkaidemme kiinteistökohteita”, sanoo Newsec Property Asset Managementin toimitusjohtaja Miro Karttunen.

”Paikallinen läsnäolo on meille tärkeää. On hyvä, että Newsec on reagoinut nopeasti perustamalla uuden toimiston heti, kun sen mahdollistava kriittinen piste on saavutettu”, Markku Mäkiaho toteaa.

Newsec ja OP Kiinteistösijoitus ovat kasvaneet yhdessä lähes vuosikymmenen ajan. Millaisia tavoitteita OP on asettanut jatkovuosille? Markku Mäkiaholla on selvä näkemys:

”Yhdessä kehittäminen on tärkeää, samoin digitaalisuus. Esimerkiksi Newsec Online -portaalista saattaa tulla meille tärkeä työkalu. Olemme kehittäneet asuntosegmentissä monia hyviä ja tehokkaita prosesseja, jotka haluamme seuraavaksi monistaa toimitila- ja palvelukiinteistöjen segmentteihin.”

”Me haluamme parantaa entisestään tehokkuutta ja tuoda proaktiivisesti uusia ideoita pöytään erityisesti digitaalisiin palveluihin ja vastuullisuuteen liittyen. Paikoillemme emme aio jäädä”, Miro Karttunen lupaa.