Newsec toimi myyjän neuvonantajana Tampereella sijaitsevan teollisuuskiinteistön kaupassa

9.12.2021

OP-Henkivakuutus myi teollisuuskiinteistön Tampereelta Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistölle. Newsec toimi kaupassa myyjän kaupallisena neuvonantajana. Myyjän juridisena neuvonantajana toimi Hannes Snellman. Ostajan juridisena neuvonantajan toimi Castrén & Snellman.

Kohde on 14 700 m2, moderni teollisuuskiinteistö. Se on kokonaisuudessaan vuokrattu yritykselle, joka kuuluu Sanoma-konserniin, Suomen johtavaan mediayhtiöön. Vuokrasopimusta on jäljellä vielä kymmenen vuotta. Sanoma operoi kohteessa yhtä kolmesta painotalostaan.

Markku Mäkiaho,  toimitusjohtaja, OP Kiinteistösijoitus:

”Kohteen myynti liittyy OP-Henkivakuutuksen tarpeeseen strukturoida sijoitussalkkuaan enemmän kiinteistövelkasijoittamisen suuntaan. Uskon, että Sanoma käyttäjänä saa LähiTapiolasta samanlaisen vakaan ja pitkäjänteisen kumppanin.”

Toni Perätalo, salkunhoitaja, LähiTapiola:

”Tutustuttuani tähän sijoitusmahdollisuuteen tiesin, että se sopisi rahaston strategiaan erittäin hyvin. Kohteessa on vahva vuokralainen ja pitkä vuokrasopimus, sijainti on erittäin hyvä, rakennus on LEED-ympäristösertifioitu ja tuotto-riskisuhde on hyvä, mikä nykyisessä markkinatilanteessa ei ole itsestäänselvyys. Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen tähän kauppaan.”

Marjo Kosonen, Associate Director & osakas, Newsec:

“Prime-teollisuuskohteita on harvoin myynnissä markkinoilla. Prime-logistiikkakohteiden tuottovaatimus on laskenut merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Oli mielenkiintoista nähdä, miten nämä asiat heijastuvat prime-teollisuuskohteiden hinnoitteluun – ja nehän heijastuvat. Newsecin puolesta haluan kiittää OP:ta luottamuksesta sekä onnitella kaupan molempia osapuolia, OP:ta ja LähiTapiolaa, onnistuneesta kaupasta.”

Lisätietoja: 

Marjo Kosonen, Associate Director &Partner, Newsec 
Puhelin 040 7498604
marjo.kosonen@newsec.fi 

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy