Newsec ostaa yhden Baltian suurimmista kiinteistömanagereista BPT Real Estaten

1.2.2022

Newsec on ostanut BPT Real Estaten, yhden Baltian suurimmista kiinteistöjohtamispalveluita tarjoavasta yrityksestä, pääomarahastonhoitajalta Baltcapilta. BPT Real Estate omistaa samalla nimellä Liettuassa, Latviassa ja Virossa toimivat yhtiöt sekä enemmistöosuuden Baltian maissa rakennuttamisen projektinjohtopalveluita tarjoavasta Projectorista. Kaupan jälkeen Newsecistä tulee Baltian suurin riippumaton kiinteistömanageri.

Newsec Baltian toimitusjohtajan Ugnius Meiduksen mukaan tämän tämä on Newsec-konsernin strateginen askel vahvistaakseen läsnäoloaan kaikilla kolmella Baltian markkinoilla ja vahvistaakseen merkittävästi asemaansa alueellisena kiinteistöjohtamispalvelujen ja rakennuttamisen asiantuntijana. Kaupan jälkeen Newsecillä on Baltiassa manageroinnissa yli 84 toimitilakiinteistöä, joiden kokonaispinta-ala on 880 000 neliömetriä, ja joita hoitaa yhteensä 74 ammattilaisen tiimi. Osapuolten sopimuksen mukaan kaupan arvoa ei julkisteta. Yrityskaupan jälkeen BPT Real Estate toimii Newsec-nimellä ja Projector jatkaa toimintaansa omalla brändillään.

Newsec-konsernin toimitusjohtaja Patrik Attemark toteaa, että yritysostot ovat yksi Newsecin kasvusuunnista: ”Jo vuosien ajan strategianamme on ollut vahvistaa asemaamme sekä orgaanisen kasvun että kohdistettujen yritysostojen kautta. Newsec-konserni on Pohjois-Euroopan johtava kiinteistöjohtamispalveluita tarjoava yritys, jonka hallinnassa olevan kiinteistöomaisuuden arvo 65 miljardia euroa ja kokonaispinta-ala yli 46 miljoonaa neliömetriä. Jälkimmäisen luvun perusteella olemme toiseksi suurin toimija koko Euroopassa."

BPT Real Estate perustettiin vuonna 2001 ja sillä on toimipisteet Vilnassa, Riiassa ja Tallinnassa. Se hallinnoi liikekeskuksia, liikekiinteistöjä ja logistiikkarakennuksia. BPT Real Estaten suurimpia asiakkaita ovat Sijoitusyhtiöt, kuten LHV, Capitalica Asset Management ja East Capital. Projector, jonka enemmistöosuuden omistaa BPT Real Estate AS, on perustettu vuonna 2004. Se tarjoaa rakennuttamispalveluita, teknisiä neuvonantopalveluita ja TDD (technical due diligence) -palveluita Baltian maissa. Projektorin suurimpia asiakkaita ovat mm. Technopolis, LHV, Citycon, Linstow.

Lisätietoja:
Miro Karttunen
Toimitusjohtaja, Newsec Property Asset Management Finland
+358 40 193 1042
miro.karttunen@newsec.fi