Newsec Student Award -palkinnot jaettiin jälleen

26.3.2019

Vuoden 2018 parhaat kiinteistöalan opinnäytetyöt palkittiin 13.2.2019 Vanhalla Ylioppilastalolla Newsecin 30-vuotisjuhlaseminaarissa. Toisen kerran järjestetty Newsec Student Award -kilpailu keräsi jälleen monipuolisen joukon kiinteistöalan ilmiöitä tarkastelevia opinnäytetöitä. Töiden aiheita olivat muun muassa kiinteistöalan muuttuvat koulutustarpeet, uudet rahoitus- ja liiketoimintamallit sekä sensoriteknologian hyödyntäminen. Digitalisaatio ja kestävä kehitys näkyivät tutkimusongelmien perusteluissa.

Newsec Student Award -voittajat

Kilpailun voitti Joona Honka gradullaan "Asuntojen hintojen muodostuminen pääkaupunkiseudulla". Aihetta voi kuvailla ajankohtaiseksi ikuisuusaiheeksi; asuntojen hinnat ovat puhuttaneet aina, mutta pääkaupunkiseudun nopea kasvu on tuonut keskusteluun lisää kierroksia. Honka on valmistunut Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta, politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta. Raati kiitteli tutkimuksen erittäin korkeaa laatua sekä läpinäkyvyyttä menetelmävalintojen ja tutkimuksen rajoitteiden suhteen. Työ edustaa kiinteistöalan huolellista perustutkimusta, joka on erittäin tärkeää kaupunkien ja kiinteistöliiketoiminnan kehittämisessä.

Kilpailussa jaettiin myös tunnustuspalkinto Eerika Janhuselle diplomityöstä "Real estate and construction sector investment logic on smart buildings". Tutkimuksessa tarkastellaan uudistettuun rakennusten energiatehokkuusdirektiiiviin sisältyvän älyratkaisuvalmiutta koskevan indikaattorin hyödyntämistä Suomessa ja älyteknologiainvestointien houkuttelevuutta yritysten näkökulmasta. Raati innostui digiajan aiheesta ja arvosti tutkimuksen laadukasta toteutusta. Janhuselta on jatkossa lupa odottaa vastauksia myös nyt auki jääneisiin kysymyksiin, sillä hän jatkaa tohtorikoulutettavana Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella.

Katso video Student Award -palkitsemisesta!Vuoden 2019 Student Award on jo käynnissä! Jos sinun tai tuttusi kiinteistöalaan liittyvä opinnäytetyö valmistuu vuoden 2019 aikana, suosittelemme lämpimästi kilpailuun osallistumista. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.newsec.fi/newsecista/newsec-student-award/.