Newsec Suomen toiseksi paras työpaikka suurten organisaatioiden sarjassa (Great Place to Work)

28.4.2021

Newsec sijoittui Suomen toiseksi parhaaksi työpaikaksi suurten, yli 500 ihmistä työllistävien yritysten sarjassa. Newsec on ollut Great Place to Workin tutkimuksessa Suomen parhaiden työpaikkojen joukossa jo 14 vuotta peräkkäin ja useina vuosina kiinteistöalan paras työpaikka.

Great Place to Work –insituutin vuosittainen tutkimus on valmistunut ja mittauksessa on pantu Suomen parhaat työpaikat järjestykseen. Newsec siirtyi tänä vuonna ensimmäistä kertaa suurten yritysten sarjaan ja voimme ylpeinä kertoa, että sijoituksemme kovassa kilpailussa oli toinen. Korkea henkilöstötyytyväisyys on Newsecillä yksi kaiken johtamisen keskeisemmistä tavoitteista ja se on myös yksi yritysten tärkeimmistä arvoista. Henkilöstön hyvinvoinnin eteen tehdään jatkuvasti työtä.

Yrityskulttuuri osoitti voimansa poikkeusoloissa

Tämän vuoden Great Place to Work –tutkimuksen culture audit -osiossa pureuduttiin erityisesti koronavuoden ajan johtamiseen ja tutkimukseen osallistuvat yritykset kuvasivat, miten poikkeusoloissa on toimittu.

”Poikkeusolot testaavat ja haastavat aina yrityskulttuuria monella tavalla. Käytännön asiat, kuten tietotekniikka ja työn teon rutiinit piti hetkessä muuttaa etätyö-moodiin. Sisäisen viestinnän tarve räjähti ja henkilöstö joutui kipuilemaan koko maailman laajuisen epävarmuuden kanssa. Moni joutui viime keväänä sovittamaan työn tekemisen etäkoululaisten ja päiväkoti-ikäisten lasten hoitamisen lomaan. Olemme erittäin ylpeitä, että Newsecin yrityskulttuuri osoitti vahvuutensa juuri tässä tilanteessa. Onnistuimme pitämään kiinni korkeasta henkilöstötyytyväisyydestä ja meidän toimintamallimme arvioitiin korkeatasoiksi myös Great Place to Work -organisaatiossa”, toteaa Newsec Property Asset Management Finlandin toimitusjohtaja Miro Karttunen.

Henkilöstön tyytyväisyyttä mittaava trust-indeksi oli mittauksessa Newsecin historian korkein, 90%.

”Valitsimme heti keväällä avoimuuden strategian. Kerroimme henkilöstölle koko ajan, missä mennään – myös taloudellisesti. Avoimuus sumuisessa ja vaikeasti ennustettavassa tilanteessa loi luottamusta työnantajaan, ja tämä näkyi selvästi myös tutkimuksen tuloksissa. Avoimuus myös rakensi yhdessä tekemisen fiilistä – päätimme yhdessä selvitä vaikeasta tilanteesta. Panostimme myös vahvasti sisäisiin virtuaalitapahtumiin ja tiimit kokoontuivat turvallisesti ulkona silloin, kun se oli mahdollista. Tärkeää oli, että ketään ei jätetty yksin, tukea sai tiimiläisiltä ja johdolta”, Newsec Advisory Finlandin toimitusjohtaja Mikko Tenhola kertoo. 

Koronavuosi oli Newsecillä myös vahvan kasvun vuosi. Yrityksen henkilömäärä nousi noin 500:sta yli 600:aan työntekijään. Useimpina päivinä alettiin perehdyttää etänä uutta kollegaa tehtäviinsä. Henkilöstön lisäksi myös asiakkaat luottivat Newseciin.

Ihmiset luovat menestyksen

Newsecillä henkilöstön tyytyväisyys ja hyvinvointi ovat olleet strateginen kehitysalue jo yli vuosikymmenen ajan. Konsulttiliiketoiminnassa tulos ja kasvu lähtevät liikkeelle osaavista ihmisistä.

Newsecillä on matalat hierarkiat ja henkilöstön toiveita kuullaan päätöksenteossa. Yhtiö tarjoaa myös hyvät edut esimerkiksi työterveyshuollossa. Henkilöstölle tarjotaan mahdollisuus joustoihin erilaisissa elämäntilanteissa.

”Olen sitä mieltä, että nimenomaan ihmiset tekevät meistä yhden Suomen parhaista työpaikoista. Johtamisella voidaan toki vaikuttaa paljon, mutta lopulta jokainen Newsecläinen työyhteisössä rakentaa kollegoidensa tyytyväisyyttä. Menestys syntyy meistä jokaisesta. Olen myös iloinen ja ylpeä, että korkea henkilöstötyytyväisyys on säilynyt, vaikka Newsec on kasvanut vahvasti viime vuosina ja moni on joustanut sen myötä paljon. Nyt meillä on jo 14 toimistoa eri puolilla Suomea. Se osoittaa, että olemme onnistuneet välittämään yrityskulttuurimme ja sen arvot aina uusille työntekijöille. Koronavuosi on ollut monella tavalla raskas jokaiselle meistä, toivon, että etenemme kohti normaalimpia aikoja ja pääsemme kohtaamaan kollegamme taas kasvokkain”, Newsecin henkilöstöjohtaja Eeva Paavilainen sanoo. 

Nostoja tutkimuksesta:  

  • Trust Index (keskiarvo kaikista väittämistä): 90%
  • Kokonaisuudessaan tämä on todella hyvä työpaikka: 97%
  • Yhdenvertaisuuden väittämät: (sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen ja syntyperä) 98%
  • Luottamus johdon eettisyyteen: 97%
  • Tunnen ylpeyttä kertoessani muille työskenteleväni Newsecillä: 96%

 

Lisätietoja:

Miro Karttunen
Toimitusjohtaja, Newsec Property Asset Management Finland
Puhelin 040 193 1042
miro.karttunen@newsec.fi

Mikko Tenhola
Toimitusjohtaja, Newsec Advisory Finland
Puhelin 040 500 1310
mikko.tenhola@newsec.fi

Eeva Paavilainen
Henkilöstöjohtaja
Puhelin 040 651 6372
eeva.paavilainen@newsec.fi