Newsec teki puitesopimukset sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta

31.1.2022

Newsec Property Asset Management on allekirjoittanut Liikennevirta Oy:n (Virta) ja Aro Systems Oy:n kanssa puitesopimukset, jotka koskevat sähköautojen latausinfran hankintaa Newsecin manageeraamien kohteiden pysäköintihalleihin. Virta ja Aro Systems valikoituivat sopimuskumppaneiksi laajan hintaan ja laatuun pohjautuneen kilpailutuksen perusteella. Virta toimittaa latauslaitteistot ja Aro Systems tekee vaadittavat sähköasennukset.

Newsecin tavoitteena on hyödyntää hankinnassa mittakaavaetuja ja mahdollistaa näin asiakkailleen mahdollisimman edullinen ja vaivaton tapa pysäköintihallien latausinfran rakentamiseen. Puitesopimus tarjoaa Newsecin manageerausasiakkaille mahdollisuuden latausinfran rakentamiseen, mutta ei sido ketään hankintaan.

Newsec uskoo, että lähivuosina sähköautojen latauspaikkojen kysyntä ja tarve kasvavat merkittävästi sähköautoilun kasvun myötä.

”Asuinkiinteistöjen lisäksi latauskapasiteetille on kasvavaa tarvetta myös kaupallisissa kiinteistöissä, jotta työntekijät ja asiakkaat voivat ladata autojaan, milloin vaan tarvetta on. Ennakoimme myös tilannetta, jossa kasvavan kysynnän myötä sähköautojen latausinfran tarjonnassa saattaa tulla aikaviivettä ja hintojen heittelyä. Haluamme varmistaa, että asiakkaamme voivat hankkia eri puolilla Suomea sijaitseviin kohteisiinsa tarvitsemansa latauspaikat joustavasti ja tiedossa olevilla kustannuksilla juuri silloin, kun niille tulee tarvetta”, Newsec Property Asset Managementin hankintapäällikkö Jari Malmberg sanoo.

Sähköautojen latauspaikkojen rakentamisen edistäminen on osa Newsecin vastuullisuustavoitteita. Newsec haluaa olla edistämässä kestävää kehitystä tukevia kiinteistöjohtamisen ratkaisuja asiakkaidensa kiinteistöissä. Newsec on kilpailuttanut useiden asiakkaidensa puolesta myös esimerkiksi vihreän sähkön hankintaa ja hyödyntänyt vastaavalla tavalla ison ostajan tuomaa mittakaavaetua.

”Muutos kohti vähäpäästöisyyttä on aikamme suurimpia muutoksia kiinteistöissä. Sähköautojen lataus teettääkin kuluvan vuosikymmenen merkittävimmät muutostyöt kiinteistön omistajille. On hienoa päästä ratkaisemaan Newsecin asiakkaiden tarpeita sähköauton latauksessa, oli sitten kyse asuin- tai liikekiinteistöistä. Nyt solmitulla puitesopimuksella mahdollistetaan älykkäät ja kustannustehokkaat ratkaisut avaimet käteen -palvelulla ympäri Suomen”, kertoo Virran myyntipäällikkö Mikko Salo.

”Yhteistyön ja oikeiden kumppanien merkitys sähköautojen latausratkaisuja rakennettaessa on merkittävä. Olen iloinen voidessamme tarjota pitkän kokemuksemme ja ammattitaitomme kaikkien Newsecin asiakkaiden käyttöön. Laajat talotekniset huoltopalvelumme takaavat tarvittaessa myös nopean reagoinnin latausratkaisujen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä”, sanoo Aro Systemsin Talotekniikkahuollon liiketoimintajohtaja Susanna Kupiainen.

Lisätietoja:
Newsec 
Jari Malmberg, Head of Procurement
+358 50 3907 031
jari.malmberg@newsec.fi

Liikennevirta Oy
Mikko Salo, myyntipäällikkö, Latausratkaisut
+358 40 1470 014
mikko.salo@virta.global

Aro Systems Oy
Susanna Kupiainen, liiketoimintajohtaja, Talotekniikkahuolto, Etelä-Suomi
+358 40 5830 868
susanna.kupiainen@arosystems.fi