Newsec toimi myyjän neuvonantajana asuinpilvenpiirtäjän kaupassa Helsingissä

8.10.2021

Union Investment on ostanut Atlas-asuinpilvenpiirtäjän Aurinkolahdesta Skanskalta noin 100 miljoonalla eurolla. Newsec toimi kaupassa myyjän kaupallisena neuvonantajana. Myyjän juridisena neuvonantajana toimi Merilampi.

Atlas on Helsingin Aurinkolahteen nouseva 33-kerroksinen asuinpilvenpiirtäjä. Kohteen vuokrattava pinta-ala tulee olemaan noin 16 000 neliömetriä, joka tulee käsittämään 288 vuokra-asuntoa sekä kolme liikehuoneistoa. Pilvenpiirtäjä tulee tarjoamaan korkealaatuista vuokra-asumista muun muassa upeine meri- ja satamanäkymineen sekä ensiluokkaisine yleistiloineen. Kohteen on määrä valmistua vuoden 2024 viimeisellä vuosineljänneksellä.

Kauppa on jatkumoa viereisen Hyperion-tornin kaupalle osapuolten välillä aiemmin tänä vuonna. (Linkki uutiseen)

Jukka Haaparanta, Hankekehitysjohtaja, Skanska: ”Vuosaaren tornitalojen kehitystyö on ollut antoisa sekä mielenkiintoinen prosessi, ja Atlas onkin toistaiseksi Skanskan korkein Suomeen rakentama talo. Olen iloinen, että yhteistyömme jatkuu Union Investmentin kanssa uuden hankkeen myötä.”

Martin Schellein, Head of Investment Management, Union: “Delfiinikorttelin viimeisinä komponentteina, Atlas ja Hyperion viimeistelevät eteläisen Vuosaaren vakiintuneen asuinalueen. Ottaen huomioon vuokrakysynnän, joka ylittää tarjonnan, merkittävän sijainnin ja korkean rakentamisen laadun, arvioimme näiden kahden asuintornin vuokrausnäkymät todella hyviksi.”

Marjo Kosonen, Associate Director, Newsec: “Kauppa on luonnollista jatkumoa viereisen Hyperion-tornin kaupalle osapuolten välillä aiemmin tänä vuonna. Ennen kaikkea, se on hieno onnistuminen molemmille osapuolille. Olemme iloisia, että Union kasvattaa pohjoismaista asuntosalkkuaan toisella korkealaatuisella Skanskan rakennuksella. Newsecin puolesta, haluan kiittää Skanskaa jatkuneesta luottamuksesta ja sekä Skanskaa että Unionia miellyttävästä yhteistyöstä.”

 

Lisätiedot:
Marjo Kosonen
Associate Director
+358 40 749 8604
marjo.kosonen@newsec.fi

 

(illustration: B&M Architects)