NEWSEC TOIMI MYYJIEN NEUVONANTAJANA ASUINRAKENNUSOIKEUDEN KAUPASSA ESPOON KAUKLAHDESSA

20.8.2020

Kolme yksityistä kiinteistönomistajaa ovat solmineet esisopimuksen Espoon Kauklahdessa sijaitsevan, kaavoitettavan maa-alueen myynnistä SATOlle. Esisopimuksen kohteena oleva alue sijaitsee Kauklahden rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

Alueella on käynnissä asemakaavan muutos, mikä mahdollistaa asuntotuotannon alueelle. Luonnossuunnitelmien mukaan esisopimuksen kohteena olevalle alueelle tulee uutta asuinrakennusoikeutta noin 40.000 neliömetriä ja uusia koteja yli tuhannelle asukkaalle. Tämänhetkisen arvion mukaan ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alueella voisi alkaa vuonna 2022.

Newsec on toiminut kiinteistönomistajien neuvonantajana kaavamuutoksen ohjauksessa ja myyntiprosessissa.

"Päätimme yhdessä kiinteistöomistajien kanssa käynnistää myyntiprojektin jo asemakaavaprosessin aikana, jotta saamme toteuttajan näkökulman vahvemmin mukaan kaavoitukseen ja suunnitteluun. Näin varmistamme hankkeen toteutettavuuden kaavaprosessin jälkeen. SATO osoitti heti myyntiprosessin alkumetreiltä lähtien asuntokehittämisen ammattitaitoa ja vahvaa kiinnostusta alueeseen. Jatkamme nyt kaavaprojektin ohjausta hyvässä yhteistyössä SATOn kanssa", toteaa Newsecin kiinteistökehitysjohtaja Janne Mäkelä.

"SATO on kiinnostunut kehittämään ja tuottamaan uusia monipuolisia asuntoalueita hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrelle pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kasvukeskuksissa yhteistyössä kaupunkien kanssa. Kun mukana on ammattimaisia toimijoita, kaupankäynti- ja kaavoitusprosessit etenevät sujuvasti ja ripeästi", toteaa SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Aarnio.

Kiinteistönomistajien juridisena neuvonantajana myyntiprojektissa toimi HPP.

Lisätietoja:

Janne Mäkelä
Head of Property Development, Newsec Property Asset Management in Finland
Puhelin 044 906 1410
janne.makela@newsec.fi

Rikumatti Forsberg
Director, Capital Markets, Newsec Advisory Finland
Puhelin 050 594 1722
rikumatti.forsberg@newsec.fi