NEWSECILLE HUIPPUSIJOITUS SUOMEN PARHAIMPIEN TYÖPAIKKOJEN JOUKOSSA

8.2.2019

Newsec on saavuttanut arvostetussa Great Place to Work® Finlandin tutkimuksessa todellisen huippusijoituksen, kun se oli keskisuurten yritysten sarjassa 4. sijalla. Sijoitus parani edellisvuodesta huimat 12 sijaa.

Newsec on ainoana yrityksenä Suomessa sijoittunut 30 parhaan työpaikan joukkoon jo 12 kertaa peräkkäin. Salaisuus tämän kertaiseen upeaan menestykseen löytyy osittain yrityksen historiasta.

– Newsec on koko historiansa ajan todella panostanut henkilöstöön, ja henkilöstötyytyväisyyttä on pitkään selvitetty kyselyin jo ennen Great Place to Work® -tutkimukseen osallistumista. Vaikka henkilöstömäärämme on nelinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja viime vuonnakin rekrytoimme noin sata uutta työntekijää, on pääarvomme Passion for Colleagues and Clients pysynyt samana ja se todella näkyy arjen toiminnassa, toteaa Newsecin Kai Keituri.

Newsecissä on panostettu erityisesti esimiestyöhön, jolla on suuri merkitys työssäviihtymisen ja työhyvinvoinnin kannalta. Esimiesten määrän kasvaessa esimieskoulutusta on asteittain lisätty, niin johtamisessa kuin käytännön esimiestaidoissakin. Tämä näkyy myös Great Place to Work® -tutkimuksen tuloksissa.

– Organisaatiorakenteemme muodostuu tiimeistä, jotka ovat ikään kuin pieniä yrityksiä organisaation sisällä. Tiimeissä halutaan tehdä hyvää tulosta ja puhaltaa yhteen hiileen, ja tätä helpottaa myös erittäin matala hierarkia. Esimiehiä ja johtajia on helppo lähestyä, Kai Keituri kuvailee.

Esimiestyön lisäksi henkilöstön hyvinvointiin satsataan koko ajan enemmän. Newsecissä työskentelee nykyisin myös Wellbeing Manager, joka keskittyy työhyvinvointikysymyksiin.

Työntekijöille sopivasti vastuuta ja vapautta

Noin 400 newseciläisen joukkoon mahtuu niin uusia kykyjä kuin jo pitkään talossa olleita. Lauri Pulkka, Project Manager, Research & Digitalization, on yksi tuoreemmista kasvoista Newsecissä, sillä hän on työskennellyt kehitystiimissä nyt noin vuoden.

– Uutena työntekijänä olen saanut ensimmäisestä päivästä lähtien sopivasti vastuuta ja vapautta. On kiva olla töissä asiantuntijaorganisaatiossa, jossa asiantuntijuutta arvostetaan ja sen kehittämiseen kannustetaan. Kunnioitan myös Newsecin arvoja, ja on ollut ilahduttavaa huomata, kuinka vahvasti arvot ovat läsnä käytännön työssä.

Taloushallinnossa työskentelevä Merja Tuomi oli jo jäämässä eläkkeelle, mutta muutokset työnkuvassa ja hyvät työkaverit saivat hänet jatkamaan.

– Uusi työnkuva Business Support -tiimin esimiehenä innosti minua jatkamaan, ja on motivoivaa työskennellä hyvässä työilmapiirissä loistavien työkavereiden kanssa. On myös ollut hienoa nähdä, kuinka uusista taloushallinnon osaajista on kasvamassa myös hyviä kiinteistöalan ammattilaisia, Merja Tuomi kuvailee.

Great Place to Work Finland® listaa vuosittain Suomen parhaat työpaikat kolmessa eri kokoluokassa. Newsec osallistui tutkimukseen keskisuurten yritysten sarjassa (50–499 työntekijää).

 

Great Place to Work 2019

Lisätietoja:
Anna-Liisa Sarasoja
Deputy Managing Director
Puh. 040 193 1083
anna-liisa.sarasoja@newsec.fi