Newsecin kiinteistövarainhoidon toimitilavuokraus teki vahvan tuloksen vuonna 2021

Vuonna 2021 Newsec Property Asset Management vuokrasi sijoittaja-asiakkaittensa suomalaisissa kiinteistöomistuksissa 236 100 neliömetriä toimitiloja. Vuokrauksen volyymissa pandemia ei juuri näkynyt, sillä lukumääräisesti sopimuksia (528 kpl) solmittiin enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Toimitilakysyntä  jakautui Newsecin toimitilavuokrauksessa aikaisempien vuosien tavoin laajalti toimitilamarkkinoiden eri sektoreille, sillä pitkittyneestä pandemiasta huolimatta tiloja vuokrattiin käytännössä kaikissa tilatyypeissä ja kokoluokissa. Muutama keskeinen trendi jatkoi vahvistumistaan.

– ”2021 vuosi jatkoi vuoden 2020 vakiinnuttamaa markkinasentimenttiä ja erityisesti nyt on haastavaa  esittää näkemystä vahvasti sen puolesta, että paluu vanhaan olisi vielä joskus edessä. Yritykset odottavat toimitilakohteilta palveluja ja loistavaa vuokralaiskokemusta. Toimistojen pitää voittaa kotiolot ja kauppapaikkojen pitää lunastaa myyntipuheet, lisäksi vuokralaiset peräänkuuluttavat joustavia sopimusehtoja”. Newsec Property Asset Managementin Suomen vuokrausyksikön johtaja Hanna Santasalo kertoo.

-”Erityisesti PK-seudun toimistosektorilla kysynnän ja tarjonnan dynamiikka on johtanut siihen, että vuokralaisilla on varaa mistä valita. Runsaudenpula ja toisaalta monella alalla pandemian aloittama ja vallitsevan geopoliittisen tilanteen aiheuttama utuinen businesshorisontti sekä arvailut työnteon muutoksesta heijastuvat usein melko pitkäkestoisiin neuvotteluihin. Toisaalta on myös joukko käyttäjiä, jotka ovat pandemian aiheuttamassa epävarmuudessa lykänneet toimitilapäätöksiään ja ovat nyt kiireessä etsimässä uusia tiloja. Heidän päätöksentekonsa kannalta neuvotteluprosessin nopeus on ehdoton edellytys”, hän jatkaa.

– ”Vuokrausdatassamme korostuvat erityisesti tietyn kokoiset toimistotilat ja vastoin verkkokauppaan liittyvää vastakkainasettelua meillä ainakin korostui myös retail-tilojen osuus. Tämä on mielestäni positiivista, sillä se kertoo jonkinlaisesta uskosta kuluttamisen tiloja kohtaan. Toimistomitoituksen suhteen Suomi ei varsinaisesti ole suuryritysten maa, joten on luonnollista, että esimerkiksi toimistokannan vuokrauksissa korostuvat 201 – 500 m2 ja 501 – 1000 m2 kokoluokat”, Santasalo kuvailee.

”Newsec pyrkii olemaan kiinteistöalan digitalisaatiossa yksi markkinajohtajista. Katsomme perinteisten markkinointikeinojen rinnalla vahvan datan hyödyntämisen olevan vuokrausmarkkinoinnin keskeistä polttoainetta. Koska meillä on paljon dataa, olemme myös ottaneet entistä enemmän digitaalisia työkaluja uudisvuokrauksemme tueksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme poimimaan markkinoinnin työkalupakistamme laajalla skaalalla erilaisia keinoja investoriasiakkaittemme kohteiden vuokraamiseen. Markkinointi puolestaan niveltyy vahvasti tuloksentekijöidemme, Suomen suurimman vuokrausyksikön tueksi. Meillähän on täällä kolmenkymmen hengen porukka etulinjassa”, Santasalo tiivistää.

Lisätietoja:
Hanna Santasalo
Head of Commercial Leasing & Consulting, Newsec Property Asset Management in Finland
hanna.santasalo@newsec.fi
Puh. 040 152 1778