Pohjolan pääkaupungit luottavat Newsecin osaamiseen

POHJOLAN PÄÄKAUPUNGIT LUOTTAVAT NEWSECIN OSAAMISEEN

16.11.2018

Newsec teki Helsingin kaupungille selvityksen Pasilan palvelutilatarpeesta. Tukholman kaupunki puolestaan valitsi Newsecin neuvonantajaksi Slussenin alueen kehitykseen. Julkisen puolen kiinteistökaupan neuvonanto ja erilaiset analyysit kuuluvat kiinteänä osana Newsecin palveluvalikoimaan Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Pasilan alue on muuttumassa ja rakentumassa voimakkaasti lähivuosien aikana. Helsingin kaupunki halusi varmistaa, että varhaiskasvatuksen sekä koulujen palvelutilojen määrä ja sijoittuminen vastaavat tarvetta myös tulevaisuudessa. Newsec teki kysyntään perustuvan analyysin varhaiskasvatuksen ja koulujen palvelutilaverkon tilatarpeen määrästä ja sijoittumisesta vuosille 2019–2040. Työn tuloksena Helsingin kaupunki sai tiedot nykyisen palvelutilakannan käytettävyydestä jatkossa, vaihtoehtoisiksi katsottavien tilojen käytettävyydestä sekä tulevasta uudistilatarpeen määrästä ja sen sijoittumisesta alueelle.

– Pasilan alueen muuttuessa päiväkoti- ja koulutilojen tulevan tarpeen selvittäminen mahdollistaa palveluiden tarjontaan varautumisen riittävän aikaisessa vaiheessa. Raportin hyvä luettavuus ja projektissa saadut tulokset helpottavat kaupunkia yleisesti päätöksenteossa ja erityisesti rakennushankkeiden ajoittamisessa, sanoo arkkitehti Dan Mollgren Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Newsec Tukholman kaupungin tukena Slussenin kehityksessä
Tukholman kaupunki suunnittelee kehittävänsä Slussenin alueelle kaksi yhteensä noin 8 000 neliön maanalaista kauppakeskusta, jossa tulisi olemaan 50 liikettä. Newsec toimii kaupungin neuvonantajana selvittäen, miten ja minkä toimijoiden kanssa kehitystyö onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Tulevaisuudessa Slussen tulee olemaan toimiva ja turvallinen liikenteen solmukohta niin jalankulkijoille ja pyöräilijöille kuin julkiselle liikenteellekin. Siitä tulee myös yksi Tukholman houkuttelevimmista keskuksista liikkeineen, viihdepalveluineen, kahviloineen ja ravintoloineen.

– Newsecin monipuolinen osaaminen kiinteistöarvioinneissa ja -analyyseissä sekä laajemmissa strategisissa analyyseissä tuo lisäarvoa kaupunkien ja kuntien kehittämiseen. Tarvetta palveluille ja yhteistyökumppanuudelle on selkeästi koko toimialueellamme Pohjoismaissa ja Baltiassa, toteaa Heikki Kangas, Deputy Head of Valuation, Newsecistä.

Lisätietoja:
Heikki Kangas
Deputy Head of Valuation, Partner
+358 50 320 9136
 heikki.kangas@newsec.fi

Alexandra Lövgren
Senior Associate, Head of Research
+46 708 24 40 73
alexandra.lovgren@newsec.se