Senaatti-kiinteistöt on myynyt legendaarisen Kulttuuritalon

28.3.2022

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Kulttuurihub Oy ovat allekirjoittaneet 28.3.2022 osakekaupan Helsingissä osoitteessa Sturenkatu 2-4 sijaitsevasta Kulttuuritalosta ja siihen liittyvästä entisestä kotitalousopettajaopistosta. Kauppahinta oli 11 450 000 €.

Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu Kulttuuritalo, joka tunnetaan monipuolisena konsertti- ja kongressitilana. Lisäksi kohteeseen kuuluu Kulttuuritalon toimistosiipi ja kotitalousopettajaopiston rakennus, jotka ovat pääosin toimistotilaa sekä näiden väliin rakennettuja maanalaisia arkistotiloja. Molemmat rakennukset on rakennushistoriallisesti suojeltu.

Newsec toimi myyjän kaupallisena neuvonantajana.

"Hienoa, että olemme löytäneet uuden omistajan eräälle Helsingin upeimmista rakennuksista. Uudella omistajalla on osaaminen, resurssit ja into tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja tapahtumatoiminnallisesti merkittävän kohteen omistamiseen ja kehittämiseen.

Newsecillä oli hyvä ote ja osaaminen tämän erityislaatuisen kohteen myymiseen."

Otto Virenius, Kiinteistökehityspäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

 

”Onnittelemme kaupan osapuolia ja olemme iloisia, että tärkeä kohtaamispaikka ja maamerkki jatkossakin tuottaa iloa ja elämyksiä kaupunkilaisille.”

Esa Pentikäinen, Head of Commercial Brokerage, Partner, Newsec

 

Lisätiedot:
Tutta Mäkinen,
Team Lead Officer, Partner, Newsec
puh. 050 516 0838
tutta.makinen@newsec.fi.

 

Senaatti-kiinteistöjen tiedote: Senaatti-kiinteistöt on löytänyt Kulttuuritalolle uuden omistajan - Senaatti