Vähittäiskaupan kiinteistöt kiinnostavat kiinteistösijoittajia

Suomessa myytiin kaksi kauppakeskusta

Vähittäiskaupan kiinteistöt kiinnostavat kiinteistösijoittajia – Suomessa myytiin kaksi kauppakeskusta

13.6.2019

Citycon on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy kaksi kauppakeskusta Suomessa noin 77 miljoonalla eurolla pohjoismaiselle kiinteistösijoittajalle NREP:lle. Sopimuksen mukaan Citycon myy kauppakeskus Arabian Helsingissä ja kauppakeskus Duon Tampereella. Kauppahinta on linjassa kohteiden viimeisimpien IFRS-standardien mukaisten käypien arvojen kanssa. Kaupan odotetaan toteutuvan Q2/2019 aikana. Newsec toimi kaupassa myyjän kaupallisena neuvonantajana.

Duo-kauppakeskus Tampereella

– Tämä divestointi noudattaa Cityconin strategiaa, jonka mukaisesti keskitymme suurempiin urbaaneihin päivittäistavaravetoisiin kauppakeskuksiin Pohjoismaissa. Käytämme divestoinnista saadut varat taseen vahvistamiseen ja käynnissä olevien kehitys- ja laajennushankkeiden rahoitukseen. Tämä divestointi on myös osoitus siitä, että kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneita pohjoismaisista vähittäiskaupan kiinteistöistä, joilla on hyvä vuokralaiskanta, Cityconin toimitusjohtaja F. Scott Ball kertoo.

– Molemmat kauppakeskukset sijaitsevat kasvavilla ja kehittyvillä alueilla, jotka tarvitsevat monipuolisia lähipalveluita. Keskuksilla on jo nyt vahvat kävijämäärät, ja tavoitteenamme on investointien ja retail-osaamisemme kautta kehittää keskuksia palvelemaan asukkaita vielä entistä paremmin ja tarjota uusia laadukkaita palveluita, joille on alueella kysyntää", kertoo NREP:n osakas Mikko Räsänen.

Kaupassa myyjän juridisena neuvonantajana toimi Borenius Attorneys Ltd.

Lisätietoja:
Simo Vilhunen
Partner, Capital Markets
Newsec
Puh. +358 50 5722 338
simo.vilhunen@newsec.fi

Kuvat: ©Kuviophoto

Citycon on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 4,5 miljardia euroa. Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja se on markkinajohtajien joukossa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla. Cityconilla on investointitason luottoluokitukset Moody's:lta (Baa3) ja Standard & Poor's:lta (BBB-). Citycon Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinkiin.

NREP on vuonna 2005 perustettu Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä. Yhtiö hallinnoi 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 150 asiantuntijaa Pohjoismaissa, joista yli 40 Suomessa. NREP toimii kaikissa tärkeimmissä kiinteistöalan segmenteissä: asunnot, toimistot, liiketilat, ja logistiikka. Kiinteistöjen omistamisen lisäksi NREP kehittää aktiivisesti kohteitaan tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa.

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – tarjoaa kattavasti kiinteistöarvioinnin, kiinteistöjohtamisen ja kaupankäynnin palveluita niin kiinteistöjen omistajille, sijoittajille kuin käyttäjillekin. Yhtiö on perustettu vuonna 1994 ja on yksityisten osakkaiden omistama. Konserni toimii seitsemässä maassa Pohjois-Euroopassa, ja sillä on 1 800 työntekijää, joista yli 400 Suomessa. Vuonna 2018 Newsec avasi toimiston Lontooseen palvellakseen entistä paremmin Pohjoismaista ja Baltiasta kiinnostuneita kansainvälisiä sijoittajia.

Newsec hallinnoi noin 45 miljardin euron kiinteistöomaisuutta Pohjoismaissa ja Baltiassa, kirjoittaa vuokrasopimuksia vuosittain noin miljoonasta neliöstä, toimii neuvonantajana kiinteistökaupoissa noin 3,3 miljardin euron edestä ja tekee arviointeja ja analyysejä lähes 165 miljardin euron arvoiselle kiinteistöomaisuudelle. Suuret volyymit, hyvä paikallistuntemus sekä eri toimialojen syvä ymmärrys tuovat Newsecille erityisosaamista Pohjois-Euroopan kiinteistömarkkinoilla. Newsec on julkaissut pohjoismaista kiinteistömarkkinakatsausta säännöllisesti vuodesta 2001 ja Suomen kiinteistömarkkinakatsausta vuodesta 2012 lähtien. Tutustu tuoreimpaan Suomen katsaukseen osoitteessa www.newsec.fi/kiinteistomarkkinakatsaus.