Case Viirinlaakso

Case study


Lähtökohdat

Kolmas taho oli laatinut kunnalle kaavaehdotusta, jonka markkinalähtöisyys ja kokonaistaloudellisuus kunnan näkökulmasta tuli analysoida. Tavoitteena markkina- ja kysyntälähtöinen kaava-analyysi. Newsecillä laaja osaaminen ja asiantuntemus aluemuutoksista sekä liiketilamarkkinoista.

Työn sisältö

Newsec arvioi alueelle markkinalähtöisen toteutusaikataulun ja maankäyttötulot. Selvitystyön pohjana käytettiin kunnan oman aineiston lisäksi asuntojen ja liiketilojen kysyntää ja niiden tulevaisuuden näkymiä. Analyysin perusteella asiakas aloitti yhteistyökumppanin kartoituksen.

"Yhteistyökumppanien kartoittaminen voitiin aloittaa, koska hankkeen kokonaistaloudesta kunnalle oli uskottavan kumppanin arvio", sanoo kehitysjohtaja Aarno Kononen, Nurmijärven kunta.

Hyödyt

Kunnan kannalta kaavatyö on edennyt yhdessä alueen kaupallisen pääkäyttäjän sekä mahdollisen rakennusliikekumppanin kanssa yhteistyössä. Kaavan vahvistumisen myötä hanke tulee muuttamaan merkittävästi Viirinlaakson yleisilmettä sekä kehittämään alueen kuntakeskusmaista elinympäristöä. 

Vastaavat referenssitapaukset