Ihmisoikeuksien kunnioittaminen

Sitoudumme kunnioittamaan kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia omassa toiminnassamme sekä edistämään niiden toteutumista kiinteistöalalla laajemminkin. Emme hyväksy ihmisoikeusloukkauksia missään muodossa.

Toiminnallamme on erityisen keskeistä vaikutusta seuraavien ryhmien ihmisoikeuksiin:

• henkilökunta
• asiakkaat
• hankintaketjut

Kohtelemme kollegoitamme yhdenvertaisesti ja noudatamme soveltuvaa työlainsäädäntöä. Kunnioitamme yksilön arvoa, yksityisyyttä sekä uskonnon- ja omantunnonvapautta. Syrjintään ja kiusaamiseen puututaan heti. Kunnioitamme yhdistymisvapautta sekä työntekijöiden vapautta ammatilliseen järjestäytymiseen.

Asiakkaat saavat meiltä yhdenvertaisen kohtelun riippumatta asiakkaan koosta, maksamasta palkkiosta, kansallisuudesta tai muusta syystä.

Edellytämme yhteistyökumppaneidemme kunnioittavan kaikkia kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia. Emme hyväksy lapsityövoiman käyttöä, mitään pakkotyön muotoa, emmekä muita ihmisoikeuksien loukkauksia hankintaketjussamme.

Takaisin Code of Conduct -sivulle.

Esimerkkejä

Olet kohteen isännöitsijän roolissa sopimassa asunto-osakeyhtiön toimittajan kanssa palveluista, kun puhe kääntyy toimittajan alihankkijoihin. Selviää, että toimittajan alihankkija on kieltänyt työntekijöitään liittymästä ammattijärjestöön. Voitko valita kyseisen toimittajan tuottamaan palveluita asiakkaan kiinteistölle? Hinta-laatu-suhde olisi tällä toimittajalla kohdallaan!

Et valitse kyseistä toimittajaa, sillä Newsec on sitoutunut toimimaan kansainvälisten työtä koskevien yleissopimusten mukaisesti. Yhdistymisvapaus on perusoikeus, jonka toteutuminen on myös Newsecin arvojen mukaista. Tiedotat Newsecin hankintayksikköä asiasta. Tällä varmistamme ettei kukaan kollega päädy yhteistyöhän kyseisen toimittajan kanssa. Emme hyväksy epäeettistä toimintaa kumppaneiltamme. Valitsemalla reilun toimittajan varjelemme samalla sekä asiakkaan että Newsecin mainetta.

Sinulle selviää, että asiakkaan kiinteistökohteen vuokralaisena toimiva ravintola käyttää lapsityövoimaa liiketoiminnassaan. Miten sinun tulisi menetellä?

Ilmoitat asiasta esihenkilöllesi ja asiakkaalle. Todennäköisesti käsillä on tilanne, jossa vuokrasopimus tulee purkaa vuokralaisen lainvastaiseen toimintaan vedoten. Asiasta voi myös olla syytä tehdä ilmoitus viranomaisille.