Korruptionvastaisuus

Emme ole Newsecillä sinisilmäisiä, vaan tiedostamme, että korruptiota esiintyy myös Suomessa. Vain tiedostamalla sen olemassaolon, voimme toimia aktiivisesti korruption estämiseksi sekä omassa liiketoiminnassamme että vaikuttamalla muiden kiinteistöalan toimijoiden näkemyksiin. Korruptio on toimivallan väärinkäyttöä, jonka tarkoituksena on henkilökohtaisen ja liiketoimintaedun tavoittelu. Usein korruptio esiintyy epäasiallisina maksusuorituksina, matkakulujen korvaamisena, suosimisena tai lahjoituksiin tai sponsorointiin liittyvinä epäasiallisina pyyntöinä. Myös kohtuuttomia lahjoja ja vieraanvaraisuutta voidaan pitää korruptiona. Newsecillä on nollatoleranssi kaikenlaiseen korruptioon.

Emme anna, tarjoa tai lupaa lahjuksia tai muita etuuksia edistääksemme Newsecin liiketoimintaa. Kaikkien lahjojen ja vieraanvaraisuuden, jota Newsecin työntekijät tarjoavat tai vastaanottavat, on oltava arvojemme, soveltuvan lainsäädännön ja sisäisten ohjeistustemme mukaisia. Hyväksyttävä vieraanvaraisuus tai lahja on satunnainen, eikä siitä seuraa antajalle tai saajalle velvoitteita tai odotuksia vastapalveluista. Epäasianmukainen vieraanvaraisuus tai lahja voi aiheuttaa eturistiriidan tai mielikuvan lahjonnasta.

Takaisin Code of Conduct -sivulle.

Esimerkkejä

Toimit asiakkaan kiinteistöyhtiön edustajana. Kiinteistö on juuri kilpailuttanut kunnossapitopalvelunsa, ja sopimuksen saanut palveluntarjoaja kutsuu sinut juhlistamaan uutta sopimusta illalliselle. Miten sinun tulisi toimia?

Et hyväksy kutsua, sillä osallistuminen saattaisi herättää kysymyksen tarjousmenettelyn rehellisestä toteuttamista. Jos saat vastaavia kutsuja, tarkista aina Newsecin sisäinen ohjeistus ja pohdi miltä kyseinen toimi näyttäisi ulkopuolisen silmin – silloinkin, kun kyse todellisuudessa olisi vain vastikkeettomasta eleestä. Jos osallistumiselle ei ole liiketoiminnallista tai muuta hyväksyttävää perustetta, ei kutsua ole syytä hyväksyä.

Asiakkaan vuokralainen haluaisi kiittää sinua lahjalla hyvin hoidetusta toimitilan kehitysprojektista. Voitko ottaa lahjan vastaan?

Varmistat ensin, ettei lahja ole Newsecin lahjapolitiikan vastainen, ja mikäli se on, kieltäydyt siitä kohteliaasti viitaten lahjapolitiikkaamme. Jos ei ole varma lahjan arvosta tai soveltuvuudesta, on turvallisempaa kieltäytyä.