Reilu kilpailu

Newsecin liiketoiminta perustuu reiluun kilpailuun ja itsenäiseen päätöksentekoon. Noudatamme kilpailulainsäädäntöä ja tiedämme mitkä toimet ovat sen vastaisia. Emme keskustele tai sovi palveluidemme hinnoista, markkinoiden jakamisesta, tarjouskartelleista tai muista toimista, joiden tarkoituksena tai mahdollisena seurauksena on toimivan ja reilun kilpailun rajoittaminen tai estyminen.

Toimiva kilpailu kannustaa meitä hyödyntämään resurssejamme tehokkaasti ja kehittämään liiketoimintaamme. Tämä puolestaan edesauttaa meitä säilyttämään Newsecin ainutlaatuisen, innovaatioihin kannustavan organisaatiokulttuurin, pitämään kiinni alan parhaista osaajista ja tarjoamaan asiakkaillemme kattavimmat ja uraauurtavat kiinteistöpalvelut.

Toimimme aina arvojemme mukaisesti ja kilpailemme vain lain sallimissa rajoissa.

Takaisin Code of Conduct -sivulle.

Esimerkkejä

Olet vastaanottanut asiakkaalta kilpailijamme hinnoitteludataa, vaikka et ole sitä pyytänyt. Ymmärrät, että tiedosta voisi olla hyötyä liiketoiminnallemme. Miten sinun tulisi menetellä?

Ilmoitat asiasta esihenkilöllesi, et käytä tietoa, etkä jaa sitä eteenpäin. Tuhoat tiedon Newsecin järjestelmistä. Lähettäjälle voidaan kertoa, että tiedot on saatu pyytämättä ja koska noudatamme kilpailulainsäädäntöä, emme käytä saatuja tietoja liiketoiminnassa tai muuten.

Kilpailijamme työntekijä aloittaa kanssasi keskustelun siitä, kuinka hienoa olisi jos yrityksemme toimisivat omilla alueillaan pääkaupunkiseudulla. Miten menettelet?

Et lähde mukaan keskusteluun lainkaan, sillä ymmärrät että jo keskusteleminen voidaan tulkita kilpailunrajoitukseksi, sillä puhe koskee markkinoiden jakamista. Teet selväksi, ettet halua osallistua keskusteluun ja poistut paikalta. Ilmoitat asiasta esimiehellesi sekä Newsecin Legal & Compliance –tiimille, jotta voimme sisäisesti arvioida miten tilanteessa tulee toimia. Minimissään tapahtumat dokumentoidaan, jotta Newsecin toimintaan ja reagointiin voidaan myöhemmin tarvittaessa palata.