Sisäpiirintieto

Newsecin sisäpiirintieto-ohjeistus kieltää sisäpiiritiedon väärinkäytön, riippumatta siitä, mistä tai miten tieto on saatu. Sisäpiirintiedon luottamuksellisuus on ehdotonta, ellei tiedon jakaminen tapahdu osana tehtävien tavanomaista suorittamista.

Sisäpiirintiedolla tarkoitamme tässä yhteydessä täsmällistä, julkistamatonta tietoa, joka liittyy liikkeellelaskijaan (asiakkaamme tai tämän vastapuoli) tai rahoitusvälineeseen, ja jolla julkistettuna todennäköisesti olisi vaikutus arvopaperin arvoon. Sisäpiirintieto on tietoa, jota sijoittaja potentiaalisesti käyttäisi sijoituspäätöksensä tekemiseen, jos kyseinen tieto olisi julkista.

Toisinaan saamme tietoomme asiakasyhtiöidemme arvopapereita (mm. osakkeita) koskevaa luottamuksellista tietoa. Aivan kuten muunkin salassa pidettävän tiedon osalta, kohtelemme tällaista tietoa äärimmäisellä luottamuksella. Emme jaa tai hyödynnä tietoa, vaan käytämme sitä ainoastaan asiakkaan osoittamaan tarkoitukseen (esim. kiinteistön myyntitoimeksiannon tai vuokrauksen hoitamiseen).

Newsecin sisäpiirintieto-ohje sitoo jokaista newsecläistä. Ymmärrämme, että sisäpiirinkaupat ovat paitsi arvojemme ja sopimusvelvoitteidemme, myös lain vastaisia. Emme toimi lain vastaisesti emmekä riskeeraa Newsecin mainetta.

Takaisin Code of Conduct -sivulle.

Esimerkkejä

Tiiminne valmistelee kiinteistökauppaa, jonka osapuolet ovat pörssiyhtiöitä. Kaupasta ei ole vielä annettu tietoja julkisuuteen, mutta on sanomattakin selvää, että sen toteutuminen tulee todennäköisesti vaikuttamaan kaupan osapuolten osakekursseihin. Ymmärrät, että käsillä on elämäsi tilaisuus lyödä rahoiksi. Voitko ostaa kiinteistökaupan osapuolten osakkeita?

Et voi ostaa etkä myydä kummankaan yhtiön osakkeita ennen kuin saamasi tieto on tullut julkiseksi. Et myöskään voi jakaa tietoa projektin ulkopuolisille, mukaan lukien aviopuoliso tai ystävä, joka voisi hyödyntää kuulemaansa tietoa.

Kuulet sattumalta pörssilistatun asiakkaan johtohenkilöltä, että yhtiö on ajautunut maksuvaikeuksiin. Tietoa ei ole julkistettu, mutta muistelet ystäväsi omistavan kyseisen yhtiön osakkeita. Voitko varoittaa ystävääsi, jotta hän voi hankkiutua osakkeista eroon ajoissa?

Et voi, kyseessä olisi laiton sisäpiirintiedon ilmaiseminen. Lisäksi toiminta olisi arvojemme vastaista.