Terveys & turvallisuus

Haluamme vaalia henkilöstömme työkykyä ja hyvinvointia, koska uskomme että terve, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö on paras kilpailuvalttimme. Ottamalla työturvallisuus ja työhyvinvointi osaksi päivittäistä johtamista ja esimiestyötä meillä on mahdollisuus ennaltaehkäistä monia ongelmia ennen kuin kärpäsestä tulee härkänen.

Työpaikkakiusaaminen, häirintä tai syrjintä ei ole Newsecillä missään tilanteessa hyväksyttävää.

Newsecillä työterveys ja työturvallisuus merkitsevät myös aktiivista otetta tapaturmien ehkäisemiseen ja terveellisen ja turvallisen työympäristön edistämiseen. Yksi tärkeä päämäärä on tapaturmaton työympäristö. Terveellinen ja turvallinen työympäristö vaikuttaa myös merkittävällä tavalla henkilökuntamme työhyvinvointiin. Vastuu annettujen työturvallisuusohjeiden käytännön noudattamisesta on työntekijöillä, ja 100 % vastuun kantaminen onnistuu vain yhdessä. Uskomme, että kokonaisvaltainen työhyvinvointi syntyy kannustavasta esimiestyöstä, kokemuksesta että oma työ on arvokasta ja tarpeellista, työmäärän suhteuttamisesta käytettävissä oleviin työtunteihin ja avoimesta organisaatiokulttuurista, jossa mokia ei salailla vaan niistä opitaan.

Takaisin Code of Conduct -sivulle.

Esimerkkejä

Toimit kiinteistöpäällikkönä asiakkaan kiinteistössä, ja huomaat kohdekäynnilläsi sähköjohdoista aiheutuvan paloturvallisuusriskin. Miten menettelet?

Ryhdyt ratkomaan ongelmaa välittömästi saattaaksesi kiinteistön turvalliseksi käyttää. Ratko ongelmat vaarantamatta omaa terveyttäsi eli kutsu paikalle asiantuntija kartoittamaan vikaa. Reagoimalla epäkohtiin välittömästi toimimme oikein kaikkien osapuolien terveyden ja turvallisuuden hyväksi.

Huomaat vettä roiskuneen lattialle toimistolla. Lähimmälle paperiannostelijalle on matkaa. Miten sinun tulisi toimia?

Jätät jonkun tavaran merkiksi vaarasta ja käyt kuivaamassa lattian ensi tilassa. Tiedostat, että paikalle jälkeesi tuleva kollega ei välttämättä huomaisi vettä lattialla ja voisi liukastuessaan loukata itsensä pahasti.