Case McDonald's

Liikepaikkaneuvonanto, kiinteistökehitys, vuokralaisedustus

Case McDonald's

Kansainvälinen hampurilaisketju McDonald's myi vuonna 2017 Pohjoismaissa sijaitsevat ravintolansa ja lisensointioikeuden brittiläiselle suursijoittajalle, Guy Handsille. Guy Hands tunnetaan Euroopan yhden suurimman sijoitusyhtiön Terra Firman perustajana.

McDonald's Nordic (Food Folk -nimen alla) on markkinajohtaja Pohjoismaissa ja työllistää yli 20.000 henkilöä pikaruokaketjussaan. McDonald'sin liikevaihto Pohjoismaissa oli vuonna 2017 noin 1,7 miljardia euroa. Ravintoloita Pohjoismaissa on noin 434, joista 210 Ruotsissa, 89 Tanskassa, 70 Norjassa ja 63 Suomessa.

Haaste

Food Folk Nordic solmi vuonna 2018 Newsecin kanssa sopimuksen strategisesta kumppanuudesta, jolla ketjun laajentumista viedään eteenpäin. Pohjoismaihin on tarkoitus avata 100 uutta McDonald's-ravintolaa seuraavan viiden vuoden aikana ja yhteensä 200 seuraavan kymmenen vuoden aikana.

McDonald's Pirkkala

Newsecin tehtävänä on löytää ketjun uudet liikepaikat sekä koordinoida tonttien hankinta ja vuokrasopimusten neuvottelut. Seuraavan viiden vuoden aikana Suomen McDonald's ketjuun on tarkoitus avata vähintään 15 uutta ravintolaa. Newsecin vastuulla on myös nykyisen ravintolakannan kehittäminen.

McDonald's Turku Impivaara

Ratkaisu

Yhteistyö McDonald'sin Suomen toimintojen sekä Newsecin välillä on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Samalla pohjoismainen yhteistyö yritysten eri maiden yksiköiden välillä on lisääntynyt merkittävästi.

Viimeisen vuoden aikana Suomen nykyistä ravintolaverkostoa on kehitetty merkittävästi sekä tulevia avauksia valmisteltu. Digitaaliset tilauskioskit, pöytiintarjoilu ja brändi-ilmeen uudistus saadaan suurimpaan osaan ravintoloista vuoden 2020 aikana. Ensimmäiset uudet avaukset Turkuun, Tampereelle ja Ouluun ovat jo valmistuneet.

McDonald's Oulu Kaakkuri

"Yhteistyö Newsecin kanssa on ollut hedelmällistä ja olemme oikealla polulla tavoitteemme saavuttamiseksi. Arvostan sitä, että saamme Newseciltä kokonaisvaltaista palvelua." sanoo Suomen McDonald'sin Head of Real Estate Marko Sokka.

  • Yhteenveto Newsec toimii McDonald’sin strategisena kumppanina.
  • Sijainti Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska
  • Asiakas McDonald’s
  • Status 2018 –
  • Palvelut Liikepaikkaneuvonanto, kiinteistökehitys, vuokralaisedustus

Lisätietoja

Janne Mäkelä Head of Property Development, Newsec Advisory Finland +358 44 906 1410