Case Kaksi paikalliskauppakeskusta

Yleistä

Citycon myi kesäkuussa 2019 NREPille kaksi kauppakeskusta, Arabian Helsingissä ja Duon Tampereella. Newsec toimi kaupassa myyjän kaupallisena neuvonantajana.

Molemmat kauppakeskukset ovat päivittäispalveluihin keskittyviä paikalliskeskuksia kehittyvillä alueilla. Kummastakin löytyy S-Market, K-Supermarket ja Lidl sekä apteekki ja Alko. Arabian välittömään läheisyyteen on tulossa yli 10 000 asukkaan uusi asuinalue sekä raideyhteys. Myös Duon viereen on valmistumassa raideyhteys.

Duon ja Arabian kauppakeskukset

Haaste

Valtaosa sijoittajista suhtautuu tällä hetkellä kaupan alaan, erityisesti kauppakeskuksiin varauksella, koska nettikaupan pidemmän tähtäimen vaikutus kivijalkakauppaan on vielä arvoitus. Lisäksi Arabian läheisyyteen Kalasatamaan aukesi prosessin aikana kauppakeskus Redi, jonka vaikutukset kauppakeskus Arabiaan eivät olleet tuolloin vielä selvillä.

Ratkaisu

Markkinointi kohdennettiin sijoittajille, jotka olivat aktiivisesti etsineet kaupan alan kohteita. Newsec korosti markkinoinnissaan, että kauppakeskukset ovat päivittäispalveluihin keskittyviä paikalliskeskuksia, joihin nettikaupalla tai läheisillä kauppakeskuksilla ei ole merkittävää vaikutusta.

Lopputulos

Kohteille löydettiin ostaja, joka ymmärsi niiden potentiaalin. Molemmat osapuolet, sekä myyjä että ostaja, olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Kaupan myötä kohteiden kaupallinen manageeraus siirtyi Newsecille.

  • Yhteenveto Arabian ja Duon kauppakeskusten myynti
  • Sijainti Hämeentie 111, Helsinki ja Pietilänkatu 2, Tampere
  • Asiakas Citycon Oyj
  • Status Kauppa tehty kesäkuussa 2019
  • Palvelut Myyntineuvonanto

Ota yhteyttä

Simo Vilhunen Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Finland, MRICS, Partner +358 505 722 338