Case Maamerkkikiinteistön myynti Turun keskustassa

Myyntineuvonanto

Yleistä

Turun keskustassa, osoitteessa Yliopistonkatu 29 B sijaitsevan Kivikukkaron maamerkkikiinteistö vaihtoi omistajaa maaliskuussa 2019. Vuonna 1975 rakennetun ja hiljattain laajasti remontoidun monikäyttöisen kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 10,200 neliötä. Kiinteistössä on laadukasta liiketilaa, toimistotilaa, sairaalatilaa sekä yli 200 pysäköintipaikkaa. Kohteen päävuokralaisia ovat Kesko, Tokmanni, Pihlajalinna ja Fitness24Seven. Kiinteistön osti kansainvälinen Vontobel Sustainable Real Estate Europe –rahasto, jota hallinnoi Quadoro Doric. Newsec toimi myyjien neuvonantajina.


Haaste

Myyjät olivat kehittäneet kohteen entisestä Anttilasta korkealuokkaiseksi monikäyttökohteeksi johtaville liiketila-, toimisto- ja sairaalakäyttäjille. Ostajaksi valikoitui täysin uusi kansainvälinen sijoittaja, joka oli tekemässä ensimmäisiä sijoituksiaan Suomeen. Ostaja teki tästä johtuen erityisen kattavan Due Dilgencen, jossa oli useita tutkittavia asioita erityisesti kohteen käyttötarkoituksen muutokseen liittyen.

Ratkaisu

Newsec johti myyjien puolesta Due Diligence ja Q&A –prosesseja ja osallistui myyjien ja juridisen neuvonantajan kanssa kaupan neuvotteluihin. Kun ostaja sai kauppaan liittyvät selvityksensä valmiiksi, kauppa toteutettiin onnistuneesti maaliskuussa 2019.

Lopputulos

Kohteen sijoituskysyntä oli vahvaa ja lopulliseksi ostajaksi valikoitui uusi kansainvälinen sijoittaja, joka teki ensimmäisen sijoituksensa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Kaupan onnistumiseen edesauttoi Newsecin, myyjien ja juridisen neuvonantajan tiivis yhteistyö.

  • Yhteenveto Kivikukkaron maamerkkikiinteistön myynti
  • Sijainti Yliopistonkatu 29b, Turku
  • Asiakas Nimeämättömät sijoittajat
  • Status Kauppa toteutui maaliskuussa 2019
  • Palvelut Myyntineuvonanto

Ota yhteyttä