Case Ammattiliitto Pro

Strateginen neuvonanto, työympäristökehitys, myyntineuvonanto, vuokralaisedustus

Lyhyt yhteenveto asiakkaasta

Ammattiliitto Pro on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenliitto ja yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista. Sen jäseninä on noin 120 000 koulutettua ammattilaista, asiantuntijaa ja esimiestä alaan katsomatta.

Haaste

Ammattiliitto Pro omisti noin 70 prosenttia Kiinteistö Oy Ruoholahden Metrotorin osakkeista. Liitolla oli omassa käytössään kohteen toimisto-osa, ja lisäksi se toimi vuokranantajana muutamille muille toimijoille kohteessa. Tilojen omistaminen ja vuokranantajana toimiminen ei ollut enää mielekästä ja toimitiloihin haluttiin joustavuutta. Liitto halusi uudet, modernit toimitilat ja samalla kehittää työympäristön myötä myös toimintakulttuuriaan.

Ratkaisu

Me Newsecillä teimme Ammattiliitto Prolle ehdotuksen kokonaisratkaisusta, jonka pohjalta toimintoja lähdettiin toteuttamaan pala kerrallaan. Vastasimme tilahankkeen läpiviennistä alkuvaiheen määrittelystä aina toteutukseen saakka.

Hankkeen alussa tuimme ammattiliittoa eri toteutusvaihtoehtojen kartoittamisessa sekä niiden taloudellisten ja toiminnallisten vaikutusten vertailussa. Uuden tilaratkaisun tueksi selvitimme henkilöstön näkemyksiä nykyisestä ja tulevaisuuden työympäristöstä kyselyn ja haastatteluiden avulla. Määritimme asiakkaan tarpeisiin perustuvan tulevaisuuden tilatarpeen ja esitimme eri ratkaisuvaihtoehtojen taloudelliset vaikutukset Prolle.

Prolle etsittiin uudet toimitilat vuokralaisedustusmallilla, jossa olimme asiakkaan tukena niin tilojen hakuprosessissa kuin uuden vuokrasopimuksen neuvottelussakin. Hoidimme myös Pron omistamien tilojen myyntiprosessin alusta loppuun. Koordinoimme kokonaisuutta hallitusti, ja projektin alussa tekemässämme analyysissä kerätyt perustiedot hyödyttivät kaikkia palvelujamme.

Tulos

Vuokralaisedustusprosessin lopputuloksena asiakas sai joustavan vuokrasopimuksen. Neuvottelujen aikana saavutettiin merkittävät säästöt ensimmäiseen tarjoukseen verrattuna.

Pron omistamien tilojen ostajaksi valikoitui Trevianin hallinnoima rahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I. Kaupanteon yhteydessä Pro sitoutui jäämään vuokralle vielä vuodeksi vanhoihin tiloihin. Myyntiprosessi sujui suunnitellussa aikataulussa ja Pro oli tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen. Yhteistyö Pron kanssa jatkuu  työympäristökehittämispalveluiden osalta. Tavoitteena on luoda uusi moderni työympäristö, joka luo Prolle hyvät edellytykset uudistua ja menestyä.

Me Newsecillä ymmärsimme alusta asti asiakkaan lähtötilanteen ja pystyimme tarjoamaan lisäarvoa tuovia ratkaisuja. Asiakas sai kaikki tarvitsemansa palvelut tehokkaasti saman katon alta. 

  • Yhteenveto Ammattiliitto Pron toimitilakiinteistön myynti, uusien tilojen etsintä ja työympäristön kehittäminen
  • Sijainti Helsinki, Ruoholahti ja Kalasatama
  • Asiakas Ammattiliitto Pro
  • Status Tilat myyty 7/2019, uusi vuokrasopimus allekirjoitettu 9/2019, uudet tilat käyttöön 6/2020, työympäristökehitys jatkuu.
  • Palvelut Strateginen neuvonanto, työympäristökehitys, myyntineuvonanto, vuokralaisedustus

Ota yhteyttä

Ville Inkeri Head of Corporate Real Estate, Newsec Advisory in Finland +358 40 749 5021
Iida Kuusenaho Senior Advisor, Newsec Advisory, MRICS +358 50 412 3367