Case BREEAM-sertifiointi

Ympäristö- ja vastuullisuuspalvelut

Case BREEAM-sertifiointi

Kansainvälisesti käytössä oleva BREEAM-sertifiointi arvioi ja pisteyttää kiinteistön ympäristö- ja hyvinvointiratkaisut. Järjestelmä toimii myös omistajan ja ylläpidon työkaluna laadun- ja riskienhallinnassa. Turun keskustassa sijaitseva liikerakennus sertifioitiin vuonna 2019 BREEAM In-Use -järjestelmällä.

Haaste

Turun keskustassa sijaitsevan liikerakennuksen ympäristöön ja hyvinvointiin liittyvien ratkaisujen nykytilaa haluttiin selvittää. Samalla oli tavoitteena ottaa käyttöön laadun- ja riskienhallintaan sopiva työkalu, jota kiinteistön omistaja voi hyödyntää koko kiinteistöportfoliossaan.

Ratkaisu

Newsecin asiantuntijat laativat kohteesta nykytilakartoituksen kahdella eri sertifiointijärjestelmällä (LEED ja BREEAM). Kartoituksen perusteella havaittiin, että BREEAM In-Use on kiinteistön omistajan näkökulmasta toimivampi työkalu.

Liikerakennus sertifioitiin BREEAM In-Use -järjestelmällä. Newsecin asiantuntijat kävivät sertifiointia varten läpi kiinteistön teknisen nykytilan ja ylläpidon toimintamallit. Samalla kartoitettiin hule- ja vesistötulviin ja turvallisuuteen liittyviä riskejä, ja havaittuihin riskeihin laadittiin varautumissuunnitelmat ja toimintamallit.

Sertifiointiprojektin yhteydessä päivitettiin myös ylläpidon toimintamalleja ja laadittiin ohje sisäilman laadun hallintaan tulevien remontti- ja muutostöiden aikana.

Lopputulos

Newsecin asiantuntijoiden avulla liikerakennus on BREEAM-sertifioitu, jolloin kohteen suoriutuminen muun muassa energian- ja vedenkulutuksessa, päästöissä, materiaaleissa, tarjolla olevissa palveluissa sekä terveyteen ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa on todennettu ulkopuolisen arvioijan toimesta.

Kohteelle myönnettiin Very Good -tason sertifiointi. Sertifiointi on voimassa kolme vuotta. Se antaa kiinteistön omistajalle mahdollisuuden hyödyntää jatkuvasti kehittyvän sertifiointijärjestelmän kriteerejä oman toimintansa kehittämisessä.

  • Yhteenveto Liikerakennuksen BREEAM In-Use -sertifiointi
  • Sijainti Turku
  • Asiakas Nordea
  • Status Toteutettu 2019
  • Palvelut Ympäristö- ja vastuullisuuspalvelut

Yhteystiedot

Silja Nopanen Director, Sustainability Services, Newsec Property Asset Management in Finland +358 50 465 5789