Case Energia-analyysi

Energianhallintapalvelut

Case Energia-analyysi

Newsecin toteuttama energia-analyysi on tehokas keino löytää helposti toteutettavia toimenpiteitä energiankulutuksen pienentämiseksi ja veden säästämiseksi. Newsecin asiakas, suuri IT-alan yritys, tarvitsi energia-analyysia energiakatselmukseen liittyvään kohdekatselmukseen.

Haaste

Energia-analyysin kohteeksi valikoitui yrityksen datakeskus, sillä sen energiankulutus on suurta ja näin ollen myös potentiaalisia energiansäästötoimenpiteitä olisi mahdollista löytää. Kohdetta oli laajennettu useita kertoja vuosien varrella, ja se sisälsi hyvin vaihtelevasti erikokoisia ja eri-ikäisiä palvelinlaitteita.

Ratkaisu

Newsecin vastuullisuuden ja energianhallintapalveluiden asiantuntijat toteuttivat kohteessa energia-analyysin. Kaikki kohteen suunnitteluaineisto oli määritetty salaiseksi, joten energia-analyysi perustui ainoastaan kohdekatselmuksen aikana tehtyihin havaintoihin ja asiakkaan kanssa käytyihin keskusteluihin. Vaikka kohteeseen liittyvään aineistoon ei ollut mahdollista etukäteen tutustua, Newsecin asiantuntijat löysivät datakeskuksesta huomattavia energiansäästömahdollisuuksia.

Lopputulos

Newsecin energia-analyysin avulla asiakas saavutti merkittävät energiansäästömahdollisuudet pelkillä käyttötapojen muutoksilla ja pienillä investoinneilla. Laskennallinen energiansäästö oli lähes 100 000 euroa vuodessa, josta noin 20 000 euroa saavutettiin ilman investointia. Kokonaisuudessaankin investoinnin suora takaisinmaksuaika jäi alle viiteen vuoteen.

  • Yhteenveto Datakeskuksen energia-analyysi
  • Sijainti Suomi
  • Asiakas Suuri IT-alan yritys
  • Status Toteutettu Q3/2019
  • Palvelut Energianhallintapalvelut

Ota yhteyttä

Silja Nopanen Director, Sustainability Services, Newsec Property Asset Management in Finland +358 50 465 5789