Case eQ Liikekiinteistöt

kiinteistön ylläpidon johtaminen, energiamanagerointi, rakennuttaminen ja energiatehokkuus

Kauppakeskus Malmin Nova energiaprojekti

eQ Liikekiinteistöt toteuttaa yhdessä Newsecin kanssa energiatehokkuutta parantavan talotekniikkahankkeen Malmilla sijaitsevaan kauppakeskuskiinteistöön.

Haaste

Kauppakeskus Malmin Novan on palvellut kattavalla valikoimallaan ja keskeisellä sijainnillaan asiakkaitaan jo 1980-luvulta lähtien. Lähes 50 liikettä sisältävä kauppakeskuskokonaisuus on laajentunut ja päivittynyt useassa eri vaiheessa, mutta laajassa kiinteistössä on silti runsaasti käytössä myös rakennuksen pitkästä historiasta muistuttavaa tekniikkaa.  

Kiinteistön omistava eQ Liikekiinteistöt halusi parantaa kohteen energiatehokkuutta ja toimivuutta sekä samalla pienentää hiilijalanjälkeä.

Ratkaisu

Newsecin asiantuntijat kartoittivat kiinteistön nykytilan, haasteet ja kehitysmahdollisuudet. Projektissa oli mukana kiinteistöpäällikkö, energiamanageri ja rakennuttamisen asiantuntijoita. Kiinteistöpäällikkö tuntee kohteensa moniulotteisesti ja hän tunnisti vanhimmalla osalla selkeää parannustarvetta, joihin löydettiin yhdessä Newsecin taloteknisten asiantuntijoiden kanssa tehokkaat ratkaisut.

Projektin tuloksena suunniteltiin kiinteistön energiatehokkuutta merkittävästi parantava talotekninen hankekokonaisuus, jonka avulla sähkön- ja lämmönkulutusta voidaan pienentää. Tavoitteena on vähentää kohteen energiankäyttöä kokonaisuudessaan lähes 20 prosenttia ja vuotuista hiilijalanjälkeä noin 150 tonnia, mikä vastaa yli miljoonaa henkilöautolla ajettua kilometriä tai yli 500 edestakaista lentomatkaa Eurooppaan.

Hankkeessa lisätään lämmön talteenottoa ilmanvaihdosta ja tehostetaan talotekniikan käyttöä. Nämä toimenpiteet parantavat samalla esimerkiksi ilmanvaihdon toimintavarmuutta.

Lopputulos

Hankkeen toteutussuunnittelu käynnistettiin kesällä 2021 ja työmaavaihe hankkeessa alkaa alkuvuodesta 2022. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä omistajan ja kiinteistön koko ylläpitotiimin kanssa.

"Toteutettavalla projektilla kehitämme merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta ja talotekniikan toimintavarmuutta yhdessä Newsecin kanssa. Hyödyntämällä kumppaniverkostomme osaamista, löydämme parhaat ratkaisut kiinteistöjen jatkuvaan kehitykseen”, kertoo Kimmo Alaharju eQ Varainhoito Oy:stä.

 

  • Sijainti Malmi, Helsinki
  • Asiakas eQ Liikekiinteistöt
  • Status Suunnittelu valmis, toteutus vuonna 2022
  • Palvelut kiinteistön ylläpidon johtaminen, energiamanagerointi, rakennuttaminen ja energiatehokkuus