Case GRESB

Vastuullisuuspalvelut

Case GRESB

Kaksi suomalaista kiinteistörahastoa halusi kehittää kiinteistöportfolioidensa vastuullisuutta ja tunnistaa kehittämiskohteita raportoinnissaan. Avuksi kehitystyöhön valikoitui GRESB, joka on kansainvälisten kiinteistösijoittajien kehittämä työkalu kiinteistösijoitusten vastuullisuuden vertailuun läpinäkyvästi.

Haaste

Asiakkaalla oli kaksi kiinteistörahastoa, joiden portfolioissa oli hyvin monen tyyppisiä kiinteistöjä ja useita nettovuokrakohteita eri puolilla Suomea. Osana laajempaa ympäristö- ja vastuullisuustyötä asiakas halusi kasvattaa portfolioidensa raportoinnin läpinäkyvyyttä ja tunnistaa mahdollisia kehittämiskohteita.

Ratkaisu

Kyseessä oli Newsecin olemassa oleva asiakkuus, johon tarjottiin lisäksi GRESBin hyödyntämistä vastuullisuudeen kehittämiseen. GRESB huomioi sekä kiinteistökohtaisen että portfoliotason suoriutumisen. Newsecin asiantuntijat kävivät läpi kiinteistöportfolioiden raportoinnin ja selvittivät, mitä dataa on jo saatavilla ja minkä tyyppisiä kehitystoimenpiteitä tulisi tehdä, jotta raportoinnista saatava data olisi entistäkin laadukkaampaa. Me Newsecillä keräsimme kiinteistökohtaisen Key Performance Indicator -datan, joka sisälsi niin energian- ja vedenkulutuksen, jätemäärän kuin hiilidioksidipäästötkin.

Lopputulos

Newsecin kokoama aineisto vietiin GRESB-portaaliin, jossa sitä voitiin verrata muiden samaan vertailuryhmään kuuluvien kohteiden tuloksiin. Tulokseksi saatiin muun muassa keskimääräistä parempi arvosana vertailuryhmässä Performance Indicators -osiossa sekä yli 90-prosenttinen datan kattavuus brutto- ja hoitovuokrakohteissa ja lähes 50-prosenttinen datan kattavuus nettovuokrakohteissa. Asiakas piti GRESBiä toimivana ratkaisuna portfolioidensa vastuullisuudesta raportoimiseen ja viestimiseen.

  • Yhteenveto Vastuullisuuden kehittäminen ja vertailu portfoliotasolla
  • Sijainti Ympäri Suomen
  • Asiakas Kaksi suomalaista kiinteistörahastoa
  • Status Toteutettu Q1-3/2018
  • Palvelut Vastuullisuuspalvelut

Ota yhteyttä

Silja Nopanen Director, Sustainability Services, Newsec Property Asset Management in Finland +358 50 465 5789