Case HOK-Elanto

Työympäristön kehitys ja suunnittelu, kokonaisprojektin johtaminen sekä muutosjohtaminen

Case HOK-Elanto

HOK-Elanto on pääkaupunkiseudulla toimiva S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, joka työllistää yli 6 000 ammattilaista yli 300 myymälässä, ravintolassa ja palvelupisteessä.

Haaste

HOK-Elannon tukitoiminnot ja ketjuohjaus on pitkään sijainnut Pohjois-Haagassa. Vuoden 2019 alussa yritys päätti muutosta uusiin toimitiloihin Pasilaan valmistuvan Triplan toimistokokonaisuuteen, lähelle kauppakeskuksessa sijaitsevia liiketoimintojaan ja asiakkaitaan.

HOK Elanto

"Triplan hankkeen tavoitteena oli uudistaa HOK-Elannon tukitoimintojen ja ketjuohjausten työtapoja ja työympäristöä tukemaan uudistunutta strategiaa sekä entistä avoimempaa ja vuorovaikutteisempaa yhteistyötä. Tripla tarjosi erinomaisen sijainnin liikenteellisessä solmukohdassa lähellä meidän omia liiketoimintoja", kertovat HOK-Elannon talousjohtaja Laura Oja ja henkilöstöjohtaja Antero Levänen.

HOK-Elanto valitsi Newsecin kumppaniksi työympäristönkehitykseen, tila- ja sisustussuunnitteluun, projektinjohtoon sekä muutosjohtamiseen. Newsecin tehtävänä oli viedä eteenpäin kaikkea työympäristöprojektiin liittyvää tekemistä, jotta HOK-Elanto pystyi keskittymään omaan liiketoimintaansa ja sen kehittämiseen.

HOK-Elannolle tuli kehittää uudet viihtyisät ja kodikkaat tilat, joissa toiminnalliset ja taloudelliset reunaehdot yhdistyvät.

Ratkaisu
Newsecin työympäristökehitystiimi aloitti projektin luomalla vision ja konseptin uudelle työympäristölle osallistamalla laajasti HOK-Elannon organisaatiota. "Heti alusta asti kävi selväksi, että HOK-Elanto johtoryhmästä lähtien on todella sitoutunut projektiin ja kaikilla on vahva halu olla mukana luomassa uutta toimintaympäristöä ja uusia toimintamalleja", toteaa Newsecin tekemistä koordinoinut Ville Inkeri.

HOK Elanto

Työympäristöstä haluttiin viihtyisä ja moderni sekä henkilöstön hyvinvointia, yrityskulttuuria ja strategisia tavoitteita tukeva. Projektin edetessä henkilöstöä osallistettiin monipuolisesti mm. työympäristökyselyllä, työpajoilla sekä henkilöstöinfoilla. Tietoa parhaista käytännöistä ja toimivista ratkaisuista kerättiin benchmark-vierailuilla valmiissa toimistokohteissa.

Muutosjohtamiseen kiinnitettiin erityisesti huomiota huonetoimiston muuttuessa monitilaympäristöksi.

Lopputulos

Onnistuneen projektin tuloksena HOK-Elannolle valmistui kesällä 2020 uusi, raikas ja entistä paremmin yhteistyön mahdollistava toimintalähtöinen monitilaratkaisu, joka tehostaa tilankäyttöä huomattavasti. HOK-Elanto pääsi muuttamaan tiloihin elokuussa.

"Yhteistyössä saatiin tavoitteitamme vastaava ja kotoisa lopputulos. Parasta palautetta on ollut kuulla, miten mielellään työntekijämme ovat luopuneet Kaupintien omista huoneistaan päästäkseen uusiin tiloihin", toteavat HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen ja toimistopäällikkö Susanna Laatikainen.

Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Newsecin työryhmän ja HOK-Elannon projektiryhmien kanssa. " Valtavan suuri hatunnosto HOK-Elannon kaikille projektiin osallistuneille henkilöille. Yhteinen sävel tekemiseen löytyi helposti ja projektiin heittäydyttiin molemmin puolin mukaan innolla. Hommia tehtiin tiiviisti yhdessä ja erittäin hyvässä hengessä noin puolitoista vuotta. Onnistunut lopputulos on ennen kaikkea tämän yhteistyön ansiota", tiivistää projektipäällikkönä mm. aikatauluista ja budjettikontrollista vastannut Newsecin Nina Mäkihannu.

Newsecin tiimi HOK-Elanto-projektissa:

Projektipäällikkö: Nina Mäkihannu
Suunnittelu: Jenni Kaksonen, Salla Aaltonen ja Anna Säilä
Työympäristökehittäminen: Helena Jyrkkä
Muutosjohtaminen: Susanna Pietarinen
Vastuullisuus: Anna Aaltonen, Robbie McGrath, Silja Nopanen
Kokonaisuuden koordinointi: Ville Inkeri

  • Yhteenveto HOK-Elannon tukitoiminnoille ja ketjuohjaukset uudet toimitilat
  • Sijainti Pasila, Helsinki
  • Asiakas HOK-Elanto
  • Status Uudet toimitilat valmistuivat elokuussa 2020
  • Palvelut Työympäristön kehitys ja suunnittelu, kokonaisprojektin johtaminen sekä muutosjohtaminen 2/2019 – 8/2020

Lisätietoja

Ville Inkeri Head of Corporate Real Estate, Newsec Advisory in Finland +358 40 749 5021