Case kiinteistöveroanalyysi ja oikaisuvaatimus

Case kiinteistöveroanalyysi ja oikaisuvaatimus

Asiakas on kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö.

Haaste

Newsec oli tehnyt kiinteistöveroanalyysin Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan toimistorakennuksen kiinteistöverosta ja oikaissut verotietoja verottajalle kiinteistön edellisen omistajan toimesta loppuvuodesta 2016.

Kiinteistöveroanalyysin pohjalta toimistorakennuksen paikoitustalo eriytettiin oikaisuvaatimuksella omaksi rakennusosakseen ja rakennuksen laajuustietoja pyydettiin oikaistavaksi. Palautuksia pyydettiin viideltä vuodelta takautuvasti. Mahdollinen kokonaisveronpalautus takautuvasti useammalta vuodelta oli huomattava.

Ratkaisu

Oikaisuprosessin aikana kiinteistö vaihtoi omistajaa. Uusi omistaja halusi jatkaa oikaisuvaatimusprosessia Newsecin avustuksella. Oikaisuprosessi kesti runsaat kaksi vuotta, ja sen eri vaiheissa Newsec selvitti verottajan kanssa, että tiedot varmasti menevät oikein. Newsecin asiantuntijat pitivät myös asiakkaan jatkuvasti ajan tasalla prosessin etenemisestä.

Lopputulos

Verottaja hyväksyi lopulta oikaisuvaatimuksen Newsecin laatiman alkuperäisen oikaisuvaatimuksen mukaisesti, ja asiakas sai huomattavat veronpalautukset takautuvasti yhteensä seitsemältä vuodelta. Kiinteistön kiinteistövero on jatkossa optimaalisella ja lainmukaisella tasolla

  • Yhteenveto Toimistorakennuksen kiinteistöveroanalyysi ja oikaisuvaatimusprosessi
  • Sijainti Helsinki
  • Asiakas Kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö
  • Status Valmis
  • Palvelut Kiinteistöveroanalyysi ja oikaisuvaatimus

Ota yhteyttä

Janne Mäkelä Head of Property Development, Newsec Advisory Finland +358 44 906 1410