Case Texmoda Fashion Group

Toimitilavälitys

Case Texmoda Fashion Group

Texmoda Fashion Group on yksityisten suomalaisten vaatekauppiaiden omistama palveluyksikkö, joka koordinoi Moda-ketjutoimintaa ja vastaa STI-vaatebrändin suunnittelusta, tuotannosta ja tukkumyynnistä. Lisäksi Texmoda edustaa raikkaita kansainvälisiä tuotemerkkejä, joilla on voimakas tarina tukenaan. Texmodalla on yli 50 vuoden kokemus Suomen muotimarkkinoista, ja yrityksessä työskentelee vaatevalmistuttamisen rautaisia ammattilaisia.

Case Texmoda Fashion Group

Haaste

Texmodan toimitilat olivat sijainneet Kalasataman ytimessä viiden vuoden ajan. Alue on tuona aikana muuttunut eläväksi keskusta-alueeksi, joka houkuttelee uusien asukkaiden lisäksi erityisesti luovien alojen toimijoita. Kalasataman vetovoima on lisääntynyt, ja toimitilat alueella ovat haluttuja. Texmodan toimitila siirtyi uudelle omistajalle, ja uusi omistaja halusi ottaa tilat omaan käyttöönsä, joten yrityksen tuli löytää nopeasti uudet toimitilat.

Case Texmoda Fashion Group

Ratkaisu

Suomalainen muotikauppa on vahvassa murroksessa, ja tulevaisuuden ennustaminen on yhä vaikeampaa. Muuttuneessa markkinatilanteessa Texmoda on toteuttanut strategiauudistuksen, joka vaikutti myös uusien toimitilojen kartoitukseen. Yritys rajasi aluksi toimitilahaun Kalasataman alueelle ja pyrki kartoittamaan tilatarjontaa itsenäisesti. Nopeasti kävi ilmi, että projektiin kaivattiin ammattilaisen apua. Newsec kartoitti Texmodan toiveiden perusteella laajasti pääkaupunkiseudun toimitilatarjonnan ja kokosi ehdotukset yhteen pakettiin.

Lopputulos

Projektin lopputuloksena Texmoda löysi uudet tilat Cromwellin omistamasta, hiljattain peruskorjatusta Vallilla Factory -toimitalosta Kumpulantieltä. Cromwell toteutti tilaan Texmodan toivomat muutokset joustavasti ja tilan pinnat uudistettiin kauttaaltaan.

Case Texmoda Fashion Group

"Tiloja on pääkaupunkiseudulla runsaasti tarjolla, mutta tilakartoitukset ja yhteydenotot vievät valtavasti aikaa. Me olemme muotikaupan ammattilaisia ja huomasimme heti, että toimitilaliiketoimintaa emme tunne lainkaan. Newsecin Maria Hoikkalan palvelu ei päättynyt tilojen osoittamiseen, vaan hän tuki meitä projektissa aina remonttineuvotteluihin ja muuttoon asti. Lisäksi uudet tilat tukevat nykyistä strategiaamme paremmin ja ovat toiminnallisesti laadukkaammat kuin aiemmat tilat."
Beni Kauhanen, toimitusjohtaja, Texmoda Fashion Group

  • Yhteenveto Uudet toimitilat muotialan yritykselle
  • Sijainti Helsinki
  • Asiakas Texmoda Fashion Group
  • Status Toteutettu syksyllä 2019
  • Palvelut Toimitilavälitys

Ota yhteyttä

Maria Hoikkala Senior Advisor, Newsec Advisory +358 40 194 1658