Case Tieto

Toimitilaprojektin johtaminen

Case Tieto

Tiedon tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava ohjelmisto- ja palveluyritys ja asiakkailleen paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Tieto ja Newsec ovat tehneet pitkään hyvää yhteistyötä – toimimmekin Tiedon strategisena kumppanina lähes kaikissa toimitilajohtamisen tehtävissä.

Haaste

Tieto muutti pääkonttorinsa sekä valtaosan pääkaupunkiseudun työntekijöistään Espoon Keilalahteen loppuvuodesta 2016. Pääkonttorin laajennuksen suunnittelu aloitettiin myös loppusyksystä 2016, jotta saman katon alle saataisiin työskentelytilat vielä noin 600 kollegalle. Projektin aikataulu oli haasteellinen, sillä ehdoton takaraja muutolle oli kesäkuun alku 2017.

Tieto

Ratkaisu

Hyvällä yhteistyöllä saimme toteutettua pääkonttorin laajennuksen aikataulussa ja alle budjetin. Projektin onnistumisen avaintekijänä oli loistavasti yhteen puhaltanut projektiorganisaatio sekä onnistuneet kumppanivalinnat suunnittelun, valvonnan, rakennustöiden, AV-töiden, turva-urakan, kalustuksien ja muuttojen osalta.

Meidän newseciläisten tärkein tehtävä oli johtaa kokonaisuutta ja varmistaa, että kaikki projektin osapuolet toimivat yhteisen päämäärän hyväksi. Tässä onnistuimme muun muassa pitämällä säännöllisiä projektitapaamisia, päivittämällä aikataulua ja kustannusennustetta jatkuvasti, pitämällä projektin eri osa-alueet tietoisina toistensa edistymisestä ja niin sanotusta kriittisestä aikajanasta sekä hyväksyttämällä kaikki lisä- ja muutostyöt Newsecin projektipäälliköllä.

Lopputulos

Lopputuloksena Tieto sai tarvittavan määrän lisää modernia monitilatoimistoa, joka muodostaa toimivan ja tyylillisesti yhteneväisen kokonaisuuden yhdessä projektin ensimmäisessä vaiheessa toteutetun tilan kanssa.

”Newsecin tiimi vei projektin maaliin hienosti, osoittaen erinomaista proaktiivisuutta ja kyvykkyyttä vastata haasteisiin.”

- Tomas Elken, Head of Procurement and Facilities, Tieto Oyj 

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy

  • Yhteenveto Pääkonttorin toimitilan laajennus, n. 7 000 m2
  • Sijainti Espoo
  • Asiakas Tieto Oyj
  • Status Laajennushanke toteutettiin aikataulussa kesäkuun 2017 alkuun mennessä
  • Palvelut Työympäristön kehittäminen ja suunnittelu

Yhteystiedot

Ville Inkeri Head of Corporate Real Estate, Newsec Advisory in Finland +358 40 749 5021