Case Gasum

Vuokralaisedustus

Case Gasum

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä ja tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle ja maa- ja meriliikenteelle.

Haaste

Gasumin pääkonttori sijaitsi keskellä Espoon Keilaniemen kehitysaluetta, jossa päivittäinen melu häiritsi merkittävästi työn tekemistä. Toimiston tilojen määrä ja tyyppi eivät myöskään vastanneet tämänhetkisiä tarpeita. Gasumilla oli tarve pohtia pääkonttorin tulevaisuuden sijaintia ja tilasuunnittelua. Tähän tarvittiin asiantuntija-apua.

Newsecin palvelutarjonta vuokralaisedustuksen, tilasuunnittelun sekä tilaprojektin johtamisen osalta vastasi Gasumin tarpeita, joten Newsec valikoitui hankkeen yhteistyökumppaniksi.

Gasum

Ratkaisu

Aloitimme projektin selvittämällä Gasumin henkilöstön työprofiileja, tilan käyttöä sekä muita tiloihin liittyviä tarpeita. Selvityksen perusteella määrittelimme uudelle toimitilalle kriteerit, joiden avulla kartoitimme uudeksi pääkonttoriksi soveltuvia vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla. Kun uusi sijainti oli valittu, me Newsecillä suunnittelimme yhdessä Gasumin kanssa kohteeseen monitilatoimiston, jossa huomioitiin eri työntekijäprofiilit sekä työn tekemisen tavat nyt ja tulevaisuudessa. Newsecin projektinjohto huolehti, että muutostyö toteutettiin toiveiden mukaisesti ja aikataulussa.

Lopputulos

Projektin lopputuloksena Gasum löysi Espoon Tapiolasta, Metsätapiola Business Parkista, uuden pääkonttorin, joka vastasi heidän tarpeitaan niin sijainnin, työympäristön kuin taloudellisten tavoitteidenkin osalta. Gasum sai uuden raikkaan ja modernin työympäristön ja saavutti samalla merkittävät kuukausittaiset säästöt, kun tilojen tehokkuus koheni huomattavasti.

  • Yhteenveto Uuden pääkonttorin etsintä ja tilasuunnittelu
  • Sijainti Espoo
  • Asiakas Gasum Oy
  • Status Projekti päättyi 12/2017
  • Palvelut Vuokralaisedustus, tilasuunnittelu, tilaprojektin johtaminen

Yhteystiedot

Ville Inkeri Head of Corporate Real Estate, Newsec Advisory in Finland +358 40 749 5021