Case Elo Energiamanagerointi

Energiamanageroinnin ja ympäristöjotamisen palvelut

Case Elo Energiamanagerointi

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo syntyi 1.1.2014, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö fuusioituivat. Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii yhteensä noin 700 000 työntekijän ja yrittäjän lakisääteisestä työeläketurvasta.

Elo on hallinnoitavien varojensa puolesta Suomen kolmanneksi suurin työeläkeyhtiö. Vuoden 2017 lopussa Elon sijoitusten markkina-arvo oli noin 23,1 miljardia euroa. Tästä kiinteistösijoitusten osuus oli 12,2 prosenttia. Elo on yksi Suomen suurimmista kiinteistönomistajista ja vuokranantajista.

Haaste

Elon toimitilakannassa energiaseurantaa tehtiin aiemmin eri manageriyhtiöissä yksittäisten kiinteistöjen toimenpiteisiin keskittyen. Kiinteistöpäälliköillä ei aina ollut riittävästi aikaa puuttua kulutuspoikkeamiin.  Newsec oli jo aiemmin manageerannut isoa osaa Elon toimitilakiinteistökannasta. Elon keskitettyä vuonna 2016 toimitilamanageerauksensa Newseciin, tarjosimme asiakkaalle koko toimitilasalkkua tarkastelevan ammattitaitoisen, energiakatselmustoiminnan tuntevan energiamanagerin.

 Elo energiamanagerointi

Ratkaisu

Tarjoamme Elolle kokonaisvaltaista energiamanagerointia, joka sisältää niin energiankulutusseurantaa, kiinteistöjen energiatehokkuuskartoituksia, PTS-ehdotuksia, talotekniikan säätötoimenpiteiden ehdotuksia kuin energiatehokkuussopimuksen organisointiakin.

Olemme onnistuneet kehittämään yhteistyötä kiinteistöpäälliköidemme, kiinteistöhuoltoyhtiöiden ja Elon kanssa, mikä on edellytys toimivalle energiamanageroinnille.

Lopputulos

Prosessissa olemme saaneet toteutettua asiakkaalle säästöjä energiakuluissa, pienennettyä hiilidioksidipäästöjä, lisättyä tietoisuutta talotekniikan järjestelmistä ja energiankulutuksesta sekä tuotettua vastuullisuusraportoinnin tietoja ja PTS-ehdotuksia.

Energiamanagerointia edeltävästä tasosta tammi-marraskuussa 2015 sähkönkulutus on vähentynyt 4 prosenttia tammi-marraskuussa 2017. Olemme myös muodostaneet energiamanageroinnin ja ympäristökonsultoinnin aiheiden käsittelyyn Elon ja Newsecin energia- ja ympäristöryhmän, joka kokoontuu 3–4 kertaa vuodessa.

  • Yhteenveto Energiamanageroinnin palvelut, 366 000 neliötä
  • Sijainti Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Kouvola
  • Asiakas Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
  • Status Käynnissä
  • Palvelut Energiamanagerointi

Yhteystiedot

Tapio Alapoti Head of Technical Management, Newsec Property Asset Management in Finland +358 40 521 5581