Case Ympäristövastuullisuus Business Parkeissa

Business Park -manageeraus

Case Ympäristövastuullisuus Business Parkeissa

Ympäristövastuullisuus on päivän polttava puheenaihe ja elintärkeä teema meille kaikille. Me Newsecillä pyrimme määrätietoisesti optimoimaan hallinnoimiamme kiinteistöjä, pienentämään energiankulutustamme, kannustamaan kestäviin ratkaisuihin sekä vaikuttamaan asiakkaidemme vuokralaisten ympäristökäyttäytymiseen. Meille vastuullisuus ei ole vain sanahelinää, vaan olemme käärineet hihat ja tehneet toimenpiteitä asian eteen jo pitkään. Pyrimme myös aktiivisesti etsimään uusia keinoja ja toimintamalleja, joilla parantaa kohteidemme vastuullisuuden tasoa.

Haaste

Kiinteistöjen ympäristövastuullisuusstrategia käsittää useita eri osa-alueita ja sidosryhmiä. Niin kohteen omistajat, vuokralaisyritykset, palveluntuottajat kuin toimitiloissa vierailevat tahotkin on saatava puhaltamaan yhteen hiileen. Prosesseista ja toimitiloista on saatava niin toimivia, että ympäristövastuullisuudesta tulee jouheva ja toiminnallinen osa kiinteistöä. Viestinnällä on suuri merkitys.

Ratkaisu

Business Park -tiimi teki vuodelle 2019 ympäristövastuullisuuslupauksen, jossa päätettiin muun muassa tehostaa kaikkien manageerauksessamme olevien Business Park -kohteiden kierrätystä parantamalla kierrätysmahdollisuuksia ja kouluttamalla niin vuokralaisia kuin siivousliikkeitäkin. Tämä on yksittäinen, konkreettinen esimerkki, jossa pääsimme hyviin tuloksiin.Business Park –kohteiden kierrätystilat käytiin systemaattisesti läpi tehostaen ja mahdollisia puutteita korjaten. Pidimme yhteistyökumppaneidemme kanssa viestinnällisiä infotilaisuuksia kierrätykseen liittyen vuokralaisyrityksille ja siivousliikkeille.

Lopputulos

Toimenpiteiden tuloksena kierrätysaste ja jätteiden hyötykäyttö on kasvanut kohteissa lähes 30 prosenttia ja jätehuollon kustannukset laskeneet saman verran. Olemme myös aloittaneet kohteissamme muovin kierrätystä hyvin tuloksin. Kierrätysinfojen vastaanotto on ollut erittäin positiivista ja innostunutta.

Ympäristövastuu korostuu myös monilla muilla tavoin toiminnassamme. Kierrätyksen lisäksi olemme toteuttamassa ympäristösertifiointeja yhdessä Newsecin Sustainability-tiimin kanssa, kohteisiimme on valittu 100-prosenttisesti vihreää tuulienergiaa, valaistusratkaisuissa siirrymme systemaattisesti ledeihin ja osassa tiimimme kiinteistöjä kesän jäähdytystarve katetaan täysin aurinkovoiman avulla. Panostamme myös työmatkaliikkumista tukeviin toimintoihin, kuten fillariparkkeihin ja suihkutiloihin. Myös palveluntuottajien kilpailutuksissa ympäristö- ja muut vastuullisuusasiat ovat olennainen osa prosessia.

  • Yhteenveto Business Park -kohteiden ympäristövastuullisuus
  • Sijainti Helsinki, Espoo, Vantaa
  • Asiakas Useita eri kiinteistöyhtiöitä
  • Status Jatkuva, kierrätysinfot toteutettu vuoden 2019 aikana
  • Palvelut Business Park -manageeraus

Ota yhteyttä

Aappo Niikko Property Manager, Team Leader, Newsec Property Asset Management +358 50 3138322
Silja Nopanen Senior Advisor & Team Leader, Sustainability, Newsec Property Asset Management in Finland +358 50 465 5789