Kiinteistömarkkinakatsaus kevät 2020

Kiinteistöt pysyvät houkuttelevana sijoitussegmenttinä muita sijoituskohteita paremman tuoton ja varmemman toimintaympäristön ansiosta. Kaupankäyntiä hidastaa lähinnä se, että tarjonta ei vastaa vahvaan kysyntään. Sijoittajia kiinnostavat sijainnit ovat Helsingin ydinkeskustan lisäksi pääkaupunkiseudun muut prime-osamarkkinat ja Turku sekä Tampere.

Myös modernien ja hyvillä paikoilla sijaitsevien logistiikkakiinteistöjen kysyntä on vahvaa. Ne tarjoavat toimistokohteisiin verrattuna hyvää tuottoa, ja verkkokaupan kasvun myötä modernille logistiikkatilalle riittää käyttäjäkysyntää, mikä pitää yllä eurooppalaisittainkin vertailtuna korkeita vuokratasoja.

Newsec arvioi kiinteistömarkkinoiden aktiivisuutta mittaavan transaktiovolyymin olevan Suomessa vuonna 2020 noin 6,5 miljardia euroa eli samalla tasolla kuin vuonna 2019. Vuonna 2021 volyymin odotetaan laskevan noin kuuteen miljardiin. Newsec ei usko, että viime vuosien kiinteistökauppavolyymiä nostaneita isoja, miljardiluokan platform-kauppoja tehdään aiemmalla tahdilla. Niinpä kiinteistökaupan volyymi palautuu pitkän aikavälin tasapainotilaan.

Newsecin kiinteistömarkkinakatsaus tarjoaa jälleen ajankohtaista asiaa Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan kiinteistömarkkinoista. Tällä kertaa katsauksen teemana on erityisesti logistiikan toimiala.

Hyödynnä asiantuntijoiden näkemykset ja lataa kevään kiinteistömarkkinakatsaus!

Lataa markkinakatsaus

Download Finnish Newsec Property Outlook Spring 2020 in English.

Haluatko syventää tietojasi?

Haluatko syventää tietojasi? Newsec on julkaissut myös kaksi säännöllisesti päivittyvää kohdennettua kiinteistömarkkinakatsausta: pääkaupunkiseudun toimistomarkkinoista ja Etelä-Suomen logistiikkamarkkinoista. Ota nyt hyöty irti Newsecin tarkasta markkinadatasta ja tilaa säännöllisesti päivittyvät tarkemmat markkinakatsaukset verkkokaupastamme!

Tutustu kiinteistömarkkinakatsauksiin