Newsecin Suomen kiinteistömarkkinakatsaus kevät 2021

Kiinteistökaupan volyymissä nähtiin viime vuonna selkeä u-käyrä. Korona hiljensi kevättä ja kesää, mutta kauppaa käytiin aktiivisesti ensimmäisellä ja viimeisellä neljänneksellä. Kiinteistökauppaa tehtiin viime vuonna Suomessa 6,0 miljardilla eurolla.

Sijoittajia kiinnostavat erityisesti defensiivisiksi koetut asunnot ja logistiikkakiinteistöt, joiden käyttäjä- ja sijoittajakysyntä ovat lisääntyneet samassa tahdissa verkkokaupan voimakkaan kasvun myötä.

Selkeä nähtävillä oleva trendi on, että liike- ja logistiikkatilat kietoutuvat yhteen. Liikepaikkaa ei nähdä pelkkänä myymälänä, jonne tullaan ostoksille. Liikepaikka on yhä vahvemmin myös osa verkkokaupan ja ravintoloiden noutoja palvelevaa logistiikkaverkostoa. 

Uusi nousija kiinteistösijoitusmarkkinoilla ovat yhteiskuntakiinteistöt – viime vuonna niiden osuus kaikista kiinteistökaupoista oli jo 24 prosenttia. Pitkät vuokrasopimukset, vakaa toimiala ja esimerkiksi Ruotsiin verrattuna houkutteleva, lähes prosenttiyksikön korkeampi tuottotaso ovat nostaneet sektorin kysynnän ennätyskorkealle.

Uudistuneessa kiinteistömarkkinakatsauksessamme analysoidaan Suomen markkinat kiinteistöluokittain. Perinteisten kiinteistöluokkien: toimistot, logistiikka, liiketilat, asunnot lisäksi tarjoamme erittäin kattavan tietopaketin yhteiskuntakiinteistöistä.

Lataa raportti ja hyödynnä Newsecin tarkka markkinadata.   

Lataa markkinakatsaus