Newsecin kiinteistömarkkinakatsaus

kevät 2022

Newsecin kiinteistömarkkinakatsaus kevät 2022

Talouden nopea elpyminen näkyi myös kiinteistömarkkinoilla vuonna 2021 ja kiinteistökauppaa on käyty vilkkaasti. Suomen kiinteistömarkkinoiden kaupankäyntivolyymi nousi 7 miljardiin euroon ja vuotta voi kuvailla aktiiviseksi ja onnistuneeksi. Kiinteistösijoitusmarkkinoiden kaupankäyntivolyymit ovat kasvaneet etenkin logistiikan ja asumisen vetämänä. Kansainvälisten sijoittajien osuus Suomen kaupankäyntivolyymista oli 56 % vuonna 2021 ja kiinnostus etenkin asuntoihin jatkui voimakkaana.

Vuosi 2021 oli pohjoismaisille kiinteistömarkkinoille aivan poikkeuksellisen vahva vuosi. Kiinteistömarkkinoiden kaupankäyntivolyymi oli Pohjoismaissa ja Baltiassa ennätykselliset 77 miljardia euroa viime vuonna. Vuosi 2022 jatkaa niin Pohjoismaiden kuin Suomen kiinteistömarkkinoiden osalta erittäin vahvasti. Ukrainan kriisi heittää kuitenkin varjon vahvan kehityksen ylle.

Kiinteistömarkkinakatsauksemme tarjoaa laajan kokonaisnäkemyksen Suomen markkinoihin. Tällä kertaa erityisessä tarkastelussamme ovat pienteollisuuskiinteistöt eurooppalaisesta ja suomalaisesta näkökulmasta. Raportissamme on myös mukana yhteistyökumppanimme BNP Paribas Real Estaten katsaus Euroopan kiinteistömarkkinoihin.

Download the report in English.

Tällä sivulla oleva tilauslomake vaatii näkyäkseen evästeiden hyväksymisen. Voit muokata suostumustasi evästeasetuksiin tällä sivulla.