• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Life Science Centeristä Newsecin avulla vastuullisen saneeraamisen edelläkävijä

Newsecin manageroima Life Science Center on aloittanut ensimmäisenä Business Parkina Suomessa yhteistyön kiertotalouden asiantuntijan Risain Oy:n kanssa. Newsecin vastuullisen suunnittelun asiantuntija Jenni Kaksonen tunsi yrityksen entuudestaan ja suositteli tätä mukaan LSC:n viimeisimpään saneeraushankkeeseen.

28. TOUKOKUUTA 2024

 ▪ 2 Lukuaika

Kuvassa vasemmalta: Jenni Kaksonen, Timo Berg, Taina Klubb ja Johanna Paganus

Jaa

Tags

Ennen hankkeen alkua kiinteistönomistajan Niam Oy:n kanssa mietittiin keinoja, miten uusittavista tiloista purettavat käyttökelpoiset rakennusmateriaalit ja kiinteät kalusteet saataisiin uusiokäyttöön. Toteutetussa ratkaisussa Risainin avulla suuri osa materiaaleista saatiin kierrätettyä rakennusalan yrityksiin tai yksityishenkilöille, jotka kevensivät hiilijalanjälkeään uusien materiaalien valmistamisesta syntyvien päästöjen verran.

Saneerausta odottavista tiloista eniten myytiin lattiamateriaaleja, ovia, väliseiniä ja kokonaisia keittiöitä kodinkoneineen. Hankkeen positiiviset ympäristövaikutukset vastaavat kahdeksan sähkölämmitteisen omakotitalon vuosipäästöjä.

Yhteistyö Risainin kanssa teki Life Science Centeristä vastuullisen saneeraamisen edelläkävijän.

”Tämä on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yhteistyö voi tuoda merkittäviä hyötyjä kaikille osapuolille. Olen erittäin iloinen lopputuloksesta”, sanoo Senior Designer Jenni Kaksonen.

Life Science Centerin toimijat ovat sitoutuneita vastuullisuustekoihin

Life Science Center, ja sen taustalla vaikuttavat yritykset, ovat sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan. Kiinteistössä seurataan energian ja veden kulutusta sekä päästöjä, käytetään led-valaistusta yleisissä tiloissa, kierrätetään ja lajitellaan jätteitä, kiinnitetään huomiota ravintolaruuan alkuperään sekä kannustetaan ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja julkisten kulkuvälineiden käyttöön.

Lisätietoja:

Johanna Paganus
Business Park Manager
johanna.paganus@newsec.fi
+358 50 464 4300

Timo Berg
Property Manager
timo.berg@newsec.fi
+358 50 466 0983

www.lsc.fi

www.risain.fi

Viimeisimmät artikkelit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.