• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Case Fidelix: Vuokralaisedustus, toimitilaprojektin johtaminen ja tilasuunnittelu

Fidelix on suomalainen rakennusautomaatioteknologian erikoisosaaja, jonka ydintoimintaa on kehittää ja toteuttaa älykkäitä rakennusautomaatiojärjestelmiä kiinteistöjen parempien sisäolosuhteiden ja alhaisemman energiankulutuksen mahdollistamiseksi. Fidelix on Assemblinin tytäryhtiö ja se toimii sekä Suomessa että Ruotsissa työllistäen n. 400 henkilöä.

01. MARRASKUUTA 2023

 ▪ 4 Lukuaika

Fidelix

Ville Inkeri

Head of Corporate Real Estate

+358 40 749 5021

E-mail

Jaa

Tags

Location

Vantaa

Client

Fidelix

Status

completed

Fidelixin vanha toimitila Vantaan Martinlaaksossa käsitti kaikki toiminnot aina tuotekehityksestä tuotantoon ja hallintoon. Sijainti toiminnoille oli erinomainen, mutta itse toimitilat eivät vastanneet Fidelixin tarpeita. Tiimit ja toiminnot olivat jakautuneet sokkeloisen rakennuksen useaan eri kerrokseen, ja etätyökäytännön muututtua kaikki tilat eivät olleet enää tehokkaassa käytössä. Vuonna 2020 Fidelixin huolto- ja urakointipalvelut siirtyivät Assemblinin toimitiloihin Helsingin Lassilaan, minkä myötä entistäkin suurempi osa toimitilasta oli tyhjillään. Sen sijaan tuotekehitys, hallinto sekä tuotanto varastoineen ja noutopisteineen, haluttiin säilyttää Vantaalla.

Fidelixin toimitilahankkeen tavoitteena oli löytää mitoitukseltaan ja laatutasoltaan sellaiset tilat, jotka mahdollistavat toimistotyön lisäksi vaativan elektroniikkatuotannon, varastoinnin sekä noutovaraston asiakkaille. Uusilta toimitiloilta kaivattiin erityisesti toiminnallista selkeyttä ja viihtyisyyttä.

Newsec toimi Fidelixin luotettuna kumppanina vuokralaisedustuksessa sekä toimitilahankkeen projektinhallinnassa ja tilasuunnittelussa. Newsec vastasi uuden toimitilan etsintään liittyvästä tilahausta sekä edusti Fidelixiä vuokrasopimusneuvotteluissa. Uusi toimitila löytyi hyväksi todetun sijainnin lähistöltä, vain noin kilometrin päässä vanhasta toimitilasta. Kohteen ensimmäisestä kerroksesta löytyivät erinomaiset puitteet tuotanto- ja varastotilalle ja toiseen kerrokseen oli mahdollista rakentaa nykyaikaset toimistotilat tuote-esittely- ja koulutustiloineen.

Muuttokohteen löydyttyä uuden toimitilan suunnittelu käynnistettiin toden teolla ja Newsecin asiantuntijoiden avulla uutta tilaa lähdettiin muotoilemaan Fidelixin näköiseksi. Suunnittelun lähtökohtana oli toive toiminnallisista ja yhteisöllisyyttä tukevista tiloista, joihin on mukava tulla töihin. Visuaalista ilmettä haluttiin päivittää ja tiloissa näkyykin nyt vahvasti Fidelixin identiteetti ja brändi-ilme.

“Olemassa oleva brändimanuaali toimi loistavana pohjana visuaalisille elementeille. Esimerkiksi logon merkin nuolien vapaa käyttö mahdollisti niiden implementoinnin erilaisiin tuotteisiin”, summaa Newsecin sisustusarkkitehti Jenni Kaksonen.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen uuden työympäristön suunnittelu eteni tehokkaasti kohti valmistumista ja Fidelix pääsi muuttamaan uuteen toimitilaan sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Toimistokerroksen keskipisteenä on nyt valoisa työkahvila, jossa on mahdollista piipahtaa niin kahvilla kuin lounaalla. Lisäksi kerroksesta löytyy runsaasti eri kokoisia kokous- ja vetäytymistiloja moniin tarpeisiin.

”Monipuoliset ja modernit tilat palvelevat Fidelixin liiketoimintaa nyt erinomaisesti. Sen lisäksi tilat ovat viihtyisät ja Fidelixin näköiset”, työympäristöhanketta johtanut projektipäällikkö Nina Mäkihannu Newseciltä toteaa.
”Tavoitteena ollut tilaratkaisun selkeyttäminen toteutuu uudessa toimitilassa erinomaisesti ja tilojen visuaalinen ilme tukee Fidelixin identiteettiä. Tilat ovat viihtyisät ja työkavereitakin näkee useammin, kun tilat ovat yhtenäiset”, toteaa Fidelixin COO Lauri Halkosaari. ”Tuote-esittelyjä varten rakennetun upean showroomin lisäksi kiinteistöön asennettiin Fidelixin omaa rakennusautomatiikkaa, joten uutta toimistoa kelpaa esitellä ylpeästi myös asiakkaille.”

Viimeisimmät referenssit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.