• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Vincit keskittää Helsingin toimintansa yhteen osoitteeseen Fredalle

Suomen johtava digitaalisten palveluiden tuottaja Vincit Oyj muuttaa Helsingin toimitilansa vuoden 2024 kesällä uuteen osoitteeseen. Newsec toimi Vincitin vuokralaisedustajana ja asiantuntijatukena toimitilahankkeessa.

13. JOULUKUUTA 2023

 ▪ 3 Lukuaika

Kuvat: Vincit / Studio Joanna Laajisto

Ville Inkeri

Head of Corporate Real Estate

+358 40 749 5021

E-mail

Joona Nyman

Associate Director

+358 50 353 9730

E-mail

Jaa

Tags

Location

Helsinki

Client

Vincit

Status

completed

Digitaalisten palveluiden tuottaja Vincit Oyj on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Nopeaa kasvua ovat vauhdittaneet entisestään tehdyt yritysostot Suomessa ja Yhdysvalloissa. Kasvun myötä Vincitillä oli pelkästään pääkaupunkiseudulla yhteensä viisi toimistoa ja noin 6 000 vuokrattua toimistoneliötä.

Vuokrasopimuksia lähdettiin päättämään suunnitelmallisesti vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli Helsingin toimistojen korvaaminen yhdellä keskustan osoitteella vuonna 2024. Päätöstä yhden toimiston puolesta tuki ajatus yhteisöllisyydestä ja työntekijöiden tuomisesta saman katon alle tiloihin, jotka ovat sekä Vincitin näköiset ja joihin jokaisen on mukavaa tulla.

“Ison fuusion myötä meillä on etenkin pääkaupunkiseudulla paljon eri yrityskulttuureista tulevia työntekijöitä, joiden yhteen saattaminen on paitsi kulttuuri-integraation, mutta myös tehokkaan yhteistyön ja luottamuksen syventymisen näkökulmasta hyvin tärkeää. Vaikka hybridityö onkin meillä suosituin työskentelymuoto, on arjen tarpeita ja yhdessäoloa tukeva toimisto meille selkein yksittäinen tapa rakentaa yhteistä työtekijäkokemusta”, kertoo Vincitin Workplace Development Lead Krista Forsström.

Toteutetussa markkinakartoituksessa löytyi useita kymmeniä vaihtoehtoja, joista jatkotarkasteluun valikoitui vain muutamia. Kohteita vertailtiin niin kaupallisista ja laadullisista lähtökohdista kuin talon tunnelman perusteella. Kohdevertailun yhteydessä toteutetulla saavutettavuusanalyysillä varmistettiin, että valittu kohde on helposti saavutettavissa myös muilta paikkakunnilta, kuten Tampereen pääkonttorilta. Lopullisissa vuokrasopimusneuvotteluissa Newsec vastasi neuvotteluiden edistämisestä ja parhaan sopimuksellisen lopputuloksen saavuttamisesta.

Vincitin uudet tilat löytyivät Kampista, Fredrikinkadulta. Freda 42:n rakennus on kaunis jugend-kiinteistö ja talon henki halutaan säilyttää myös uuden toimiston tila- ja sisustusratkaisuissa. Vincitin sisustussuunnittelijakumppani Studio Joanna Laajisto varmistaa, että tilat keskustelevat hyvin Vincitin brändin, vincitläisten työskentelytavan ja historiallisen kiinteistön kanssa. Uusien tilojen uskotaan houkuttelevan entistä paremmin myös alan osaajia.

”Uudet tilat tulevat tukemaan uudistunutta brändiämme ja näemme, että uudella toimistolla on myös tärkeä rooli viestittäessä vincitläisyydestä työntekijöille ja yhteistyökumppaneillemme”, Krista kertoo.

Newsec toimii Vincitin projektinjohdollisena tukena tilamuutostöiden ajan aina kesän 2024 loppuun, jolloin uudet tilat otetaan käyttöön. Newsecin projektitiimi auttaa Vincitiä myös Tampereella, jossa pääkonttori muuttaa Hervannasta keskustaan vuoden 2024 lopulla.

Viimeisimmät referenssit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.